Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

12 Martie 2014
Vizualizari: 2033
Comentează add

Sigilii atârnate în căuş de ceară, în chinovar sau în ceară roşie pot fi văzute în Sala de expoziţii "Theodor Pallady" a Bibliotecii Academiei Române până duminică la ora 14.00.

Expoziţie de sigilii la Academia Română

angela-cerven

Foto: www.acad.ro

Sigilii atarnate in caus de ceara, in chinovar, in ceara rosie, atarnate cu fire de matase impletita si in timbru sec pot fi vazute in Sala de expozitii “Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Romane pana duminica la ora 14.00.

Sigiliile sunt marturii despre civilizatia europeana medievala si schimburile care erau intre estul si vestul continentului.

In expozitie pot fi vazute peceti care au apartinut domnitorilor Stefan cel Mare, Aalexandru cel Bun si Constantin Brancoveanu.

Alaturi de sigilii sunt expuse si documente care sunt ornate cu frontispicii si subspicii policrome poleite cu aur fapt care le apropie de operele de arta.

Rolul sigiliilor era de a valida documentele si reprezentau insemne ale identitatii si ale activitatilor culturale.

Expozitia “Sigiliile – tezaur de istorie” este cuprinsa in cadrul participarii Bibliotecii Academiei Romane la proiectul Athena Plus la sfarsitul caruia, peste doi ani, 8500 de documente cu peceti vor putea fi vazute pe site-ul “Europeana” creat pentru cercetatori.


Etichete Ştiri Bucureştisigilii atârnateBiblioteca Academiei RomânedomnitoriŞtefan Cel Mare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live