Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

7 Iulie 2021
Vizualizari: 438
Comentează add

Un angajat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior, a primit îngrijiri medicale și a fost externat din Serviciul de Urgentă.

Explozie la combinatul Azomureș din Tîrgu Mureș

marcela-german

 Explozie la combinatul Azomureș. Foto: Marcela German

O explozie urmată de un incendiu s-a produs azi-noapte la o stație de amoniac de la Combinatul chimic Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din țară. La fața locului au intervenit pompierii ISU și ai Serviciului privat pentru situații de urgență din cadrul operatorului economic, iar focul a fost stins. În urma incidentului, o persoană a fost rănită, dar se află în afara pericolului.

Explozia puternică, urmată de incendiu, s-a produs pe finalul manevrelor de repornire a uneia dintre instalațiile de producere a amoniacului de pe platformă, procedură care dura de câteva zile, a explicat directorul uzinei chimice, Ovidiu Crăciun.

Ovidiu Crăciun: Este o conductă prin care trece gazul de sinteză și intră în coloană. Ea a cedat și, fiind presiune mare, tot gazul a expandat în atmosferă și s-a autoaprins. Va trebui să facem o analiză detaliată să vedem ce defecțiune a fost în conducta respectivă.

Cristian Buhăianu, adjunctul comandantului ISU Mureş: La ora 1:27 am dispus transmiterea unui mesaj pe RoAlert pentru informarea cetățenilor cu privire la faptul că a avut /loc/ un eveniment la combinat, dar nu sunt probleme deosebite și situația este sub control.

Mara Togănel, prefectul județului Mureș: Mă voi asigura personal că Azomureş va fi supus unui control care târgmureşenilor să le garanteze siguranța. L-am informat atât pe dl mnistru Bode, cât şi pe dl prim-ministru Cîţu. Am discutat cu dl Arafat care mi-a transmis că dimineață va ajunge de la București echipa de control, condusă de adjunctul inspectorului general IGSU pentru a efectua o evaluare la fața locului.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 3:30. Un angajat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior. A primit îngrijiri medicale și a fost externat din serviciul de urgență fiind în afara oricărui pericol.


Etichete Azomuresexplozie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live