Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

26 Ianuarie 2011
Vizualizari: 1905
Comentează add

Medicul stomatolog Roland Hermann din Târgu Mureş, va organiza o expediţie umanitară medicală în Nepal, misiune la care participă o echipă formată din medici, asistenţi, un notar public şi un comunicator.

Expediţie umanitară medicală în Nepal

raul-matis-targu-mures

Foto: Reuters.

Organizaţia FORMS (Friend Operating Remote Medical Service), condusă de medicul stomatolog Roland Hermann din Târgu Mureş, va organiza o expediţie umanitară medicală în Nepal, misiune la care participă o echipă formată din medici, asistenţi, un notar public şi un comunicator.

Misiunea Forms presupune oferirea de servicii gratuite în zone în care populaţia este în imposibilitatea de a accesa servicii medicale, pe fondul inexistenţei cadrelor medicale, a izolării geografice sau a altor cauze care împiedică dezvoltarea unui sistem de sănătate.

Ţinta expediţiei este regiunea Solukhumbu din Nepal, în zona aferentă localităţii Phaplu, care cuprinde o populaţie de 4.500-5.00 de locuitori, risipiţi în cătune montane şi cărora le revine un singur centru medical, cu personal foarte redus.

Proiectul expediţional medical se desfăşoară în perioada 24 februarie - 23 martie 2011 şi îşi propune să deschidă 3 cabinete medicale, unul pentru bărbaţi, unul pentru femei şi unul stomatologic.

Potrivit dr. Roland Hermann, afecţiunile frecvent întâlnite în Nepal sunt bolile asociate cu lipsă de igiena, cele legate de felul alimentaţiei, dar şi diverse accidente.

Toate cheltuielile legate de transport, cazare şi masă sunt suportate de voluntarii care participă la misiunea umanitara medicală românească în Nepal şi care se ridica la 2.000 de euro/persoană.

Începând din 2005, doctorul Roland Hermann a mai coordonat expediţii similare în Guyana Britanică, Ciad, Brazilia, Bolivia şi Nepal.


Etichete mediciNepalexpediţieRoland HermannTârgu MureşPhaplu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live