Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

16 Octombrie 2018
Vizualizari: 384
Comentează add

Exerciţiul "Seism 2018" a continuat cu exersarea acţiunii de salvare a persoanelor de sub dărâmături, în diverse zone din capitală.

Exersarea acţiunilor de salvare a persoanelor de sub dărâmături #seism2018

atena-teognoste

Exerciţiul de simulare "Seism 2018" a continuat astăzi cu exersarea unor acţiuni de salvare persoane de sub dărâmături în diverse zone din Capitală.

Potrivit scenariului, la începutul celei de-a patra zile de desfăşurare a exerciţiului, peste 4.000 de persoane decedate, peste 8.000 rănite, iar aproximativ 50.000 rămase fără adăpost. Noaptea trecută, au fost salvaţi peste o mie de oameni, în vreme ce 228 sunt prinşi sub dărâmături, iar 833 sunt încă daţi dispăruţi.

Echipa USAR România, specializată în misiuni de căutare-salvare a personalului din medii ostile vieţii, a acţionat în cadrul exerciţiului "Seism 2018", pe bulevardul Văcărescu. Mai multe amănunte ne oferă purtătorul de cuvânt Florin Chisim:


Florin Chisim: În această situaţie tactică presupunem că sunt trei victime care sunt blocate sub dărâmăturile unei clădiri afectate de cutremur. Pentru salvarea acestora intervine o unitate specializată de căutare-salvare în mediul urban, iar special este faptul că victimele blocate la etajele superioare vor fi coborâte în rapel şi nu cu ajutorul unei autoscări pentru lucru la înălţime. Acestea vor fi preluate, evaluate medical şi transportate la Unităţile de Primiri Urgenţe în funcţie de gravitatea leziunilor.


Reporter: Care sunt /.../ pe care le folosiţi pentru descoperirea victimelor sub dărâmături?


Florin Chisim: Salvatorii militari intervin în această situaţie de urgenţă cu trei ambulanţe SMURD, un container multirisc şi o autospecială de primă intervenţie. Containerul multirisc, aş vrea să precizez, este un echipament special conceput pentru salvare-căutare din mediul urban. Acesta dispune de mai multe accesorii care ne ajută pe noi să găsim victimele sub dărâmături, în speţă camere cu termoviziune, cricuri şi multe alte utilaje care ne ajută pe noi să salvăm victimele de sub dărâmături.


Etichete exercitiu 2018cutremurromaniabucurestiscenariudaramaturiusar romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live