Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nucu Jalea

15 Iulie 2017
Vizualizari: 1051
Comentează add

La exerciţiul militar "Resolute Castle 17" a participat şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm

Exerciţiul militar "Resolute Castle 17" la poligonul Cincu

nucu-jalea

Cele mai ample exerciţii militare din ultimii 27 de ani se desfăşoară în această vară în cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită din localitatea Cincu, din judeţul Braşov.

Sunt mai multe exerciţii care se desfăşoară în acelaşi timp şi care au scopuri diferite.

La exerciţiul de vineri, numit "Resolute Castle 17", a participat şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Excelenţa Sa Hans Klemm. 

"Resolute Castle 17" este un exerciţiu ce se desfăşoară pe mai multe luni de zile şi care şi-a propus dezvoltarea infrastructurii tactice din poligonul Cincu.

Geniştii Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", în colaborare cu militari ai armatelor Statelor Unite şi Marii Britanii, dezvoltă peste 120 de proiecte pentru îmbunătăţirea capabilităţilor de instrucţie.

Au fost construite de la drumuri şi platforme până la poligoane de tragere individuale şi poligoane automate dedicate tehnicii de luptă.

Odată cu finalizarea lucrărilor, Centrul de la Cincu devine unul de excelenţă, în care se vor putea instrui toate armele.

Generalul-locotenent Ben Hodges, comandantul trupelor Statelor Unite din Europa: În spatele meu puteţi vedea ceea ce eu cred că va fi în curând cunoscut pentru Armata Română, dar şi pentru toată regiunea Mării Negre ca cel mai bun poligon de instrucţie din această parte a Europei. Această realizare se datorează atât viziunii ofiţerilor superiori din Armata Română, cât şi muncii depuse de soldaţii şi inginerii americani, englezi şi români. Acest poligon este un simbol al eforturilor depuse de Statele Unite şi de aliaţii săi în regiune. Cred că acest poligon va deveni o piesă centrală din instruirea de calitate a militarilor armatelor din zona de est a flancului NATO.

Reporter: Partea română a salutat şi ea această iniţiativă.

Comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită Cincu, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad.

Gheorghiţă Vlad: Am încercat să dezvoltăm o capabilitate de instruire pentru toate categoriile de forţe, nu numai pentru Forţele Terestre. Avem un plan foarte ambiţios de dezvoltare a acestui centru naţional de instruire. Avem 122 de proiecte în dezvoltare şi eu sunt foarte convins că până la sfârşitul anului 2018 vom dezvolta un centru de pregătire foarte modern, cu toate capabilităţile necesare, pentru a sprijini un proces de instruire.

Reporter: Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, s-a declarat şi el încântat de evoluţia spaţiului de antrenament.

Hans Klemm: Acest loc va deveni un adevărat centru de instrucţie, nu numai pentru România, ci pentru întreaga regiune. Este foarte impresionant tot ce s-a realizat. Am fost aici anul trecut în vară şi nimic din ce vedem astăzi nu exista. Sunt schimbări majore. Numai centrul de comandă pare dublu faţă de vara trecută. Această muncă este un simbol al parteneriatului nostru strategic, cât şi al scopurilor comune pe care le avem ca parteneri în NATO.

Reporter: La acest exerciţiu care ţine până în septembrie vor participa, prin rotaţie, aproximativ 15 mii de militari români şi străini.

Sâmbătă, tot în poligonul de la Cincu, preşedintele republicii, Klaus Iohannis, va participa la un alt exerciţiu denumit "Saber Guardian 17".

Exerciţiul de sâmbătă este unul de amploare, la care participă militari din majoritatea armatelor NATO, dar şi reprezentanţi ai structurilor de apărare din ţări vecin.


Etichete exercitiu militarhans klemmambasador suacincuresolute castle 17nato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live