Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 Septembrie 2019
Vizualizari: 490
Comentează add

ForFirEx 2019: În zonele montane Poiana Mărului din Caraş Severin şi Lunca Cernii din Hunedoara începe astăzi un amplu exerciţiu.

Exerciţiu pentru testarea intervenţiei în caz de incendiu de pădure

ilie-pintea

Foto: Arhivă/ Petruţ Hîrţescu

În zonele montane Poiana Mărului din Caraş Severin şi Lunca Cernii din Hunedoara începe astăzi un amplu exerciţiu pentru testarea procedurilor de intervenţie în caz de incendiu de pădure.

Operaţiunea se numeşte ForFirEx 2019 şi este organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

La exercițiul care începe astăzi vor lua parte peste 500 de pompieri, silvicultori și angajați ai instituțiilor cu atribuții în gestionarea incendiilor de pădure, care vor fi dislocați în mai multe zone montane din județele Caraș Severin și Hunedoara.

Scenariul cuprinde o situație de amploare în care sunt depășite capabilitățile de intervenție disponibile în cele două județe, iar pentru gestionarea evenimentului Inspectoratul General pentru Situații de Urgență dispune suplimentarea efectivelor cu resurse din județele învecinate și constituirea unor puncte de coordonare operațională în zonele afectate.

Situațiile în care vor fi puși salvatorii și autoritățile sunt dintre cele mai complexe, fiind necesară intervenția integrată pentru organizarea intervenției aerotereste în zone dificile, realizarea dispozitivelor de stingere cu mai multe motopompe care să transporte apa în munte, alimentarea rezervoarelor cu ajutorul elicopterelor, precum și salvarea persoanelor dispărute sau rătăcite în zone greu accesibile.


Etichete incendiupadureexercitiuForFirEx 2019hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live