Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

29 Martie 2022
Vizualizari: 370
Comentează add

Pe brațul Măcin al Dunării, aproape de județul Brăila,are loc în aceste zile un exercițiu naval de instruire cu nave blindate ale Flotilei Fluviale.

Exercițiu naval la Brăila, ”Danube Protector 22.11”

gina-bahor-braila

Foto: Gina Bahor.

Pe brațul Măcin al Dunării, aproape de județul Brăila,are loc în aceste zile un exercițiu naval de instruire cu nave blindate ale Flotilei Fluviale, care se desfășoară în poligonul temporar Peceneaga, la kilometrul 54.

Este vorba despre ”Danube Protector 22.11”, un exercițiu multianual, la care participă peste 200 de marinari militari brăileni și tulceni.

”Exercițiul urmărește consolidarea deprinderilor militarilor de a deservi aparatura și sistemele de artilerie de la bord, precum și pentru dezvoltarea procedurilor de protecție a căilor de transport fluvial din zona de responsabilitate”, ne-a informat ofițerul de relații publice al  Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu”, locotenent comandor Nicoleta Coman, care a precizat că acest exercițiu reprezintă o primă etapă de instruire în 2022, care a început ieri, 28 martie, și se va desfășura până joi, 30 martie.

Potrivit aceleiași surse, în cadrul acestui exercițiu se vor  executa activități de instruire pentru menținerea și dezvoltarea capacității de acțiune a echipajelor în vederea realizării cerințelor esențiale ale misiunilor specifice, concomitent cu aplicarea întregului set de măsuri pentru protecția sanitară a echipajelor.

Exercițiul are ca obiectiv asigurarea unei prezențe navale sistematice, precum și menținerea securității și siguranței în zona de responsabilitate, iar prin intensificarea activităților de instruire, Forțele Navale Române își consolidează capacitatea de reacție pentru asigurarea securității pe flancul estic al Alianței Nord Atlantice.Activitatea face parte din Planul cu principale activități al Forțelor Navale Române, după cum a conchis ofițerul de presă al Flotilei Fluviale.


Etichete brailaexercitiu navalflota fluvialadanube protector(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live