Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

22 Iulie 2019
Vizualizari: 196
Comentează add

La Constanţa se desfăşoară un exerciţiu multinaţional la care participă zeci de scafandri militari din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia şi Statele Unite.

Exerciţiu multinaţional la Constanţa

sorin-cealera-constanta

Foto: Arhiva/ www.facebook.com/mapn.ro.

La Constanţa se desfăşoară, începând de astăzi, un exerciţiu multinaţional la care participă zeci de scafandri militari din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia şi Statele Unite ale Americii.

Scafandrii vor pune în aplicare proceduri operaţionale de căutare şi de identificare a dispozitivelor explozive marine şi vor executa activităţi de scufundare, precum şi activităţi de căutare a ţintelor aflate în imersiune, folosind drone subacvatice.

Obiectivul principal este antrenarea în comun a forţelor participante, pentru dezvoltarea interoperabilităţii şi pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor din domeniul luptei împotriva ameninţărilor subacvatice.

Corespondentul RRA, Sorin Cealera, precizează că este singurul exerciţiu multinaţional anual, organizat în bazinul vestic al Mării Negre, destinat consolidării instruirii scafandrilor militari din ţări NATO şi din state semnatare ale Parteneriatului pentru Pace.

Acest exerciţiul se va încheia la 26 iulie.

 


Etichete exerciţiu multinaţionalConstanţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live