Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

14 Iunie 2019
Vizualizari: 1085
Comentează add

1300 de militari au participat joi la un exerciţiu de desant aerian care se desfăşoară până vineri în zori la Baza Aeriană Boboc din judeţul Buzău.

Exerciţiu de desant aerian la Baza Aeriană Boboc (FOTO)

cristina-moise-buzau

Foto. Cristina Moise.

1300 de militari au participat joi la un exerciţiu de desant aerian care se desfăşoară până vineri în zori la Baza Aeriană Boboc din judeţul Buzău.

Exerciţiul face parte din cea mai mare aplicaţie militară multinaţională găzduită anul acesta de România şi intitulată Saber Guardian.

Ce proceduri sunt exersate la Boboc, aflăm de la colonelul Paul Dumitru de la Comandamentul Forţelor Întrunite din Armata României:  

Paul Dumitru: Exerciţiul constă în repetarea unei misiuni de cucerire a unui aerodrom de către trupele de paraşutişti ale forţelor coaliţiei. Primele forţe principale vor fi desantate pe Aeroportul Boboc cu scopul de a-l cuceri. Mai departe, începând cu orele 21:00 şi mai târziu în această noapte, forţele următoare vor veni cu acelaşi scop, de a fi desantate aici, de a completa forţele iniţiale, a cucerii aerodromul şi a stabili poziţii defensive. 

Joi, în cadrul exerciţiului Saber Guardian, în poligoanele Cincu şi Babadag s-au desfăşurat trageri de luptă, însă aplicaţiile vor continua până pe 23 iunie în mai multe locuri din România.

FOTO: Exerciţiu de desant aerian la Baza Aeriană Boboc. Sursa foto: Elena Moise/Radio România.

q1

q2

q3


Etichete Exerciţiu de desant aerian la Baza Aeriană Bobocbuzau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live