Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2018
Vizualizari: 832
Comentează add

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, corveta "Contraamiral Horia Macellariu" va participa la o serie de exerciţii pe mare, în comun cu două vedete rapide ale Ucrainei.

Exerciţii militare româno-ucrainene în Marea Neagră

radiojurnal

În Marea Neagră vor avea loc, astăzi, exerciţii militare româno-ucrainene.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, corveta "Contraamiral Horia Macellariu" va participa la o serie de exerciţii pe mare, în comun cu două vedete rapide de patrulare ale Ucrainei, în apropierea gurilor Dunării şi a Insulei Şerpilor.

Acţiunile, care fac parte din planul activităţilor internaţionale ale Ministerului Apărării Naţionale, au ca obiective realizarea interoperabilităţii la nivel tactic şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale, dintre Forţele Navale ale celor două ţări.

"După degradarea situaţiei de securitate din bazinul Mării Negre, din anul 2014, prin anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă şi destabilizarea din estul Ucrainei, activităţile de instruire comune ale militarilor din statele NATO şi din Ucraina s-au diversificat, pentru a asigura o prezenţă militară constantă, astfel încât să fie asigurate pacea, securitatea şi stabilitatea, pe flancul estic al Alianţei", se mai menţionează în comunicatul Forţelor Navale Române.


Etichete Exerciţii militare româno-ucrainenemarea neagrafortele navale romane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live