Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

19 Octombrie 2018
Vizualizari: 3628
Comentează add

Este gata concepţia pentru achiziţionare în viitor a încă trei fregate pentru Forţele Navale.

Exclusivitate RRA: trei fregate pentru Forţele Navale

radu-dobritoiu

 

Este gata concepţia pentru achiziţionarea în viitor a încă trei fregate pentru Forţele Navale care vor fi construite în şantiere româneşti. Aceste nave de luptă se vor alătura în viitor celor patru corvete multifuncţionale a căror achiziţie a intrat în linie dreaptă şi celor două fregate de tip T-22 ce vor fi modernizate. Despre aceste posibile achiziţii, mai multe informaţii de la ministrul apărării naţionale Mihai Fifor:

"Avem în rezervă sau pe masa de lucru şi alte câteva programe majore de înzestrare pe care intenţionăm să le propunem CSAT-ului şi Parlamentului României spre aprobare. Mă gândesc, de pildă, pentru că tot am zis că trebuie să întărim prezenţa navală, mă gândesc, de pildă, la încă trei fregate. Am discutat deja la Statul Major al Forţelor Navale şi concepţia este gata. Încă trei fregate, repet, pe care să le construim în România, pe modelul pe care intenţionăm să facem corvetele multifuncţionale. Vreau să vă asigur că n-am uitat niciun moment de programul pentru submarin, cele trei submarine pe care Forţele Navale şi le-ar dori ca înzestrare, şi aici copnceptul este aproape gata, deci vom putea prezenta CSAT-ului şi parlamentului şi acest program major de achiziţii. Motivul pentru care încă n-am putut să ieşim cu ele, a fost desigur încadrarea în buget. Vreau să spun că avem sumele deja angajate pentru următorii ani, aproape în totalitate, dar vom căuta posibilitaţi printr-o gestionare mai judicioasă, poate, a acestor 2%, astfel încât să putem genera şi celelalte programe majore de înzestrare".
 


Înzestrarea cu tancuri trebuie deblocată în primul rând în cadrul Alianţei, a mai declarat ministrul Mihai Fifor, precizând totodată că există încă un program important de achiziţii în atenţia Armatei României: cumpărarea de elicoptere de luptă şi de transport pentru Forţele Terestre.

 


Etichete Exclusiv RadioAchizitie FregateMihai FiforTrei Fregate Marina MilitaraFortele Navale Romanetrei fregate Mihai Fiforachizitie fregate Armata României

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live