Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iuliana Anghel

14 Iunie 2016
Vizualizari: 1383
Comentează add

Colaborarea culturală dintre România şi Italia constituie un factor determinant în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări, a declarat preşedintele Italiei, Sergio Mattarella.

Exclusiv: Interviu cu Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella

iuliana-anghel

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu omologul său italian, Sergio Mattarella. Foto: Administraţia Prezidenţială

Interviu în exclusivitate pentru Radio România cu Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella

Colaborarea culturală dintre România şi Italia constituie un factor determinant în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări, a declarat preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, într-un interviu în exclusivitate pentru Radio România. Între Italia şi România există o prietenie profundă, datorată unei mari apropieri între cele două popoare, a spus şeful statului italian:

“Numeroasa comunitate a românilor din Italia, integrată şi apreciată, precum şi considerabila prezenţă a italienilor activi în Romania, creează o legătura profundă, care îi face să se simtă acasă pe românii din Italia şi pe italienii din România. Am constatat acest lucru şi în cadrul acestei vizite. Această integrare a românilor şi italienilor constituie o bază a colaborării dintre guverne şi instituţii, la nivel politic, economic şi cultural.”

Pe lângă excelentele relaţii politice şi economice – anul trecut schimburile comerciale dintre România şi Italia au depăşit 13,6 miliarde de euro – cultura reprezintă un factor determinant în consolidarea legăturilor dintre cele două ţări. În acest context se înscrie şi colaborarea privilegiată dintre Radio România şi Radio Rai, subliniată de Presedintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, în cadrul unei discuţii purtate cu şeful statului italian la Bucuresti. Radio România este un puternic susţinător şi promotor al relaţiilor româno-italiene în peisajul mediatic din tara noastră, a subliniat Ovidiu Miculescu. La rândul său, Preşedintele Sergio Mattarella şi-a exprimat mulţumirea pentru activitatea şi iniţiativele promovate în acest sens de Radio România. În interviul acordat postului nostru de radio, Sergio Mattarella a făcut referire la importanţa cooperării dintre serviciile publice de radio din România şi Italia:

“Această colaborare între posturile de radio nu este întâmplătoare. Ea este generată de afinitatea culturală bazată pe legăturile cu profunde rădăcini identitare şi culturale. Această legătură este favorizată şi de colaborarea intensă dintre universităţile din România şi Italia. Există peste 300 de acorduri între instituţiile de cultură din cele două ţări. Această remarcabilă colaborare culturală contribuie la consolidarea cooperării la cel mai inalt nivel guvernamental si politic.”

Între Italia şi România există o deplină convergenţă în toate domeniile, iar perspectivele se profilează excelent, a adăugat preşedintele Sergio Mattarella:

“Relaţiile sunt excelente, colaborarea politica şi economică a atins un nivel foarte înalt, la fel şi cea culturală, dar există întotdeauna noi oportunitati pentru a le dezvolta în continuare. Mă bucur că l-am întâlnit pe preşedintele Klaus Iohannis atât în Italia cât şi aici, la Bucureşti. Este semnul unei colaborări care se dezvoltă permanent.”  

 


Etichete Sergio Mattarellainterviuradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live