Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

14 Februarie 2019
Vizualizari: 669
Comentează add

Exclusiv: Interviu cu ministrul italian de interne, Matteo Salvini

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, speră că în mandatul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene se vor rezolva mai multe probleme economice.

Într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, el spune că Europa trebuie să se întoarcă spre valorile familiei. El a mai adăugat că apreciază contribuția românilor care muncesc legal în Italia şi că intenţionează să-i sancţioneze şi să-i izoleze pe infractorii care ar păta imaginea românilor din această ţară.

Reporter: Ce ar putea obține în România după acest semestru european?

Matteo Salvini: Sper că va reuși să închidă jocuri începute de ani de zile pe dosare economice în primul rând pentru că o problemă urgentă este munca, ocuparea forței de muncă, schimbul comercial, turismul, agricultura, pescuitul, dar suntem popoare asemănătoare și guverne prietene. Europa nu poate să reprezinte doar o piață, bancă, finanțe, afaceri, trebuie să se întoarcă și spre valorile umane și ale familiei.

Reporter: Românii din Italia sunt peste 1,2 milioane. Se vede contribuția lor?

Matteo Salvini: Ca ministru pot să confirm ceea ce cunoșteam încă dinainte, că este comunitatea cea mai numeroasă, cel mai bine integrată din punct de vedere economic, cultural, comercial și munca mea este ca în fiecare zi să protejez marea majoritate de români, oameni de treabă, izolând și pedepsind acei puțini infractori care reușesc să păteze percepția acestor peste un milion de persoane.

Realizator: Declaraţia a fost facută în cadrul unui eveniment la Ambasada României din Roma - transmite corespondentul RRA în Italia, Elena Postelnicu.

 


Etichete ministrul italian de interneMatteo Salvini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live