Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

24 Martie 2020
Vizualizari: 1537
Comentează add

EXCLUSIV: Comisarul european Adina Vălean despre așa-numitele culoare verzi

andreea-marin

  Adina Vălean. Foto Agerpres

Comisia Europeană a adoptat un pachet de măsuri agreate de statele membre cu privire la transporturile urgente și necesare de medicamente, echipamente medicale și marfă.

Se vor folosi așa-numitele culoare verzi, care vor facilita accesul și trecerea punctelor de frontieră.

O hartă a lor este disponibilă în mediul online astfel încât dacă la unul dintre punctele de frontieră este aglomerat să se poată redefini din timp ruta.

Concret, este vorba despre controale nu mai lungi de 15 minute pentru transporturile prioritare, posibilitatea șoferilor de a dormi în cabinele camioanelor și măsuri de distanțare socială la predarea documentelor și încărcarea mărfurilor.

Măsurile sunt valabile și pentru transportul lucrătorilor - după cum reiese din interviul în exclusivitate acordat Andreei Marin de Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean:

”Cel mai important este principiul ca timpul petrecut de un camion de marfă la controlul de frontieră să nu acceadă 15 minute cu tot cu controlul de documente. Apoi, măsuri pentru siguranța din punct de vedere medical. Am relaxat reguli privind odihna în interiorul cabinei camionului, în sensul că este acceptată acum; înainte nu era. Încercăm să obținem o distanțare socială a șoferului față de cei care verifică documentele, față de cei care operează punctele de încărcare – descărcare, pentu că avem nevoie de ei și îi considerăm un grup prioritar, căruia trebuie să i se acorde o atenție foarte puternică.”

Reporter:”Se aplică și pentru repatrieri sau doar pentru transporturi de marfă?”

Adina Vălean: ”Dorim să fie prioritar și ceea ce înseamnă transportul lucrătorilor peste graniță pentru că este nevoie – să zicem! – de schimbarea de echipaje, de necesitatea de a prelua dintr-un punct în altul; deci transportul liber al lucrătorilor din domeniul transporturilor este o condiție pe care o punem statelor membre.”


Etichete Exclusiv OnlineComisia EuropeanăComisarul European pentru TransporturiAdina Vălean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live