Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

20 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1989
Comentează add

Peste 5.000 de tineri absolvenţi de medicină susţin, astăzi, examenul de rezidenţiat, concurând pentru unul dintre cele aproape 3.000 de posturi disponibile în sistemul de sănătate.

Examen de rezidenţiat pentru 3 mii de posturi

adriana-turea

Examen de rezidenţiat. Foto: arhivă Agerpres.

Concursul de rezidenţiat va fi organizat duminică, în premieră în şase centre universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara, fiecare având propriile subiecte.

Spre deosebire de anii trecuţi, rezidenţiatul va fi organizat acum de fiecare centru universitar în parte, la specialităţile de care este nevoie şi cu subiecte proprii.

Din totalul de 2.998 de locuri scoase la concurs la rezidenţiat, 2.600 de locuri sunt pentru medicină, 290 de locuri pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.

Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

"Încercăm să punem accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile pe care le-am scos la concurs sunt în principal pentru medicina de urgenţă, terapie intensivă, neonatologie, oncologie, farmacie clinică şi specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat" spune directorul de comunicare din ministerul sănătăţii, Oana Grigore. 

Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut în fiecare centru universitar, în limita locurilor disponibile pentru fiecare domeniu.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau postrile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi ocupate de alţi candidaţi.


Etichete reyidenţiatmediciexamenBucureştiCluj-NapocaCraiovaIaşiTg. MureşTimişoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live