Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

1 Iunie 2017
Vizualizari: 1715
Comentează add

Românii au, astăzi, pentru prima oară, liber de Ziua Internaţională a Copilului.

Evenimente speciale dedicate Zilei Internaţionale a Copilului

gabriela-tatarau

Corul de Copii Radio. Foto: Arhivă

Românii au, astăzi, pentru prima oară, liber de Ziua Internaţională a Copilului.

Parlamentarii au declarat, anul trecut, această zi - liberă nelucrătoare pentru ca părinţii să fie alături de copii de ziua lor. În toată ţara vor avea loc evenimente speciale, concursuri, spectacole, expoziţii, iar Radio România a pregătit numeroase acţiuni deosebite pentru copii, care vor avea acces şi pe scena Sălii Radio, unde se va desfăşura un concert-surpriză.

Mai multe ştiri şi informaţii despre Ziua Copilului la Radio România puteţi găsi pe portalul nostru special.

Ziua Internaţionala a Ocrotirii Copilului este sărbătorită în România şi în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie, iar în alte peste 100 de state este celebrată la date diferite.

Prima decizie a instituirii unei astfel de zile a fost adoptată de către Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfăşurată la Moscova.

La 14 decembrie 1954, Adunarea Generala a ONU a proclamat o Zi mondială a copilului.

Organizaţia Naţiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, dată la care au fost adoptate Declaraţia Drepturilor Copilului în 1959 şi Convenţia asupra Drepturilor Copilului, în 1989.

La noi în ţară, în acest an, pentru prima dată, ziua de 1 iunie este nelucrătoare. În toată ţara vor avea loc numeroase manifestări şi activităţi distractive pentru copii. În Bucureşti, va fi organizată a 16-a ediţie a "Cişmigiului Copiilor", la care participă, ca de obicei, şi Corul de Copii Radio.

Tot astăzi, Radio România Cultural lansează, pentru al doilea an consecutiv, pe 1 iunie, Cultural Junior, un radio online de o zi pentru copii.

Teatrul Naţional Radiofonic oferă un număr record de montări radiofonice de excepţie - 15, care vor putea fi ascultate, astăzi, în premieră pe eteatru.ro, iar la Librăria Cărtureşti Verona va fi lansat, de la ora 11:00, proiectul "Poveşti noi pentru voi".

Orchestra Naţională Radio propune copiilor, părinţilor şi bunicilor un concert-surpriză la Sala Radio, unde cei mici vor putea urca pe scenă, din dorinţa orchestrei de a oferi copiilor bucuria contactului prietenos şi natural cu universul muzicii.

Diverse manifestări speciale sunt organizate şi de studiourile noastre teritoriale.


Etichete RomâniZiua Copiluluizi nelucratoare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live