Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

11 Noiembrie 2019
Vizualizari: 599
Comentează add

Expoziția va sta timp de patru zile în biserica militară "Pogorârea Sfântului Duh" din curtea Diviziei 2 Infanterie Getica, organizatoarea evenimentului.

Evenimente speciale cu prilejul Zilei Veteranilor, la Buzău

cristina-moise-buzau

Ilie Pintea. Foto: Petruţ Hîrţescu

Ziua Veteranilor şi Eroilor căzuţi în teatrele de operaţii a fost marcată astăzi prin ceremonii militare oganizate în principalele garnizoane din ţară.

S-au tras clopotele în toate bisericile şi capelele construite în incinta unităţilor militare, iar în capitală, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, a avut loc o ceremonie militară şi religioasă.

Şi la Buzău au fost organizate evenimente speciale cu prilejul Zilei Veteranilor.


Reporter: Cristina Moise - Veteranii Armatei Române au primit astăzi alese onoruri, iar eroii moderni ai teatrelor de operații în care România are dislocați militari au fost omagiați la Buzău și prin expoziția: "Afganistan- chipuri ale războiului", semnată de Ilie Pintea, corespondentului  Radio România Actualități în județul Hunedoara.


Ilie Pintea: Această expoziție vorbește despre toți militarii români care au trecut prin teatrul de operații și care se află încă acolo în misiune, în încercarea a de a face să se vorbească despre ei și la astfel de momente de sărbătoare, nu doar atunci când auzim că s-a întâmplat o tragedie în Afganistan.


Reporter: Expoziția va sta timp de patru zile în biserica militară "Pogorârea Sfântului Duh" din curtea Diviziei 2 Infanterie Getica, organizatoarea evenimentului.


Gen.mr.Gheorghiță Vlad, comandant Divizia 2 Infanterie Getica: Am dori foarte mult să avem aici, în garnizoana Buzău, această expoziție dintr-un motiv evident: cinci dintre cei 30 de militari căzuți în Afganistan, Irak, Bosnia- Herțegovina, toate teatrele de operații la care Armata României și misiunile externe la care a participat sunt de aici din Buzău și vă rog să îmi permiteți să le menționezi numele: eroul sublocotenent Ciobotaru, eroul sublocotenent Vizireanu, eroul sublocotenent Dumitrescu, eroul sublocotenent Stoica și eroul sublocotenent Polski.


Reporter: Expoziția fotografică "Afganistan- chipuri ale războiului"este închinată eroului buzoian Mădălin Stoica.


Etichete buzauziua veeranilor si eroilorceremonii militareexpozitieAfganistan- chipuri ale războiuluimadalin stoica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live