Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Adriana Leu

19 Aprilie 2013
Vizualizari: 1033
Comentează add

Elevi şi profesori din toate statele membre ale Uniunii Europene vor vota proiectul de politici prioritare al Comitetului Economic şi Social pentru perioada 2013-2015.

Eveniment "Europa Ta, Părerea ta" Eveniment "Europa Ta, Părerea ta" - Conține audio

adriana-leu

EuranetPlus.

Elevi şi profesori din toate statele membre ale Uniunii Europene se află zilele acestea la Bruxelles, unde Comitetul Economic şi Social i-a invitat să-şi spună părerea despre Europa.

Evenimentul este cu atât mai important cu cât anul acesta este dedicat cetăţenilor europeni.

Conceptul este intitulat "Europa Ta, Părerea ta", - Your Europe Your Say - iar anul acesta funcţionează sub motto-ul - "Este despre Europa, deci este despre tine".

Elevi şi profesori din 27 de şcoli - câte una din fiecare stat membru se află de joi, timp de trei zile la Bruxelles, la sediul Comitetului Economic şi Social.

Ei au fost selectaţi în mod aleator şi vor vota proiectul de politici prioritare al Comitetului Economic şi Social pentru perioada 2013-2015.

AUDIO: "Este despre Europa, deci este despre tine".

Zilele acestea tinerii îşi vor face auzite vocile în cadrul unei acţiuni de simulare a unei reuniuni în plen a Comitetului.

Ei vor avea astfel oportunitatea de a alege chestiunile care li se par cu adevărat importante şi să adauge altele noi. Iar viitorul Preşedinte al Comitetului Economic şi Social va ţine seama de toate aceste poziţii şi propuneri atunci când va elabora agenda de lucru pentru următorii 2 ani şi jumătate.

Proiectul "Your Europe Your Say" va putea fi urmărit şi pe pagina de internet a Comitetului Economic şi Social, dar si pe conturile acestuia de pe reţelele de socializate Facebook şi Twitter.

Video: Videoclipul de prezentare eveniment 2012. Sursa: YouTube/Comitetul Economic şi Social.

Evenimentul de zilele acestea este cu atat mai important cu cât, anul 2013 a fost desemnat Anul European al Cetăţenilor - prilej pentru liderii Uniunii să se concentreze atât pe ceea ce s-a realizat deja pentru oameni şi pe aşteptările lor de viitor.

Vor fi organizate pe parcurs evenimente care să explice modul în care cetăţenii europeni pot beneficia în mod direct de drepturile lor în Uniune, dar şi politicile şi programele existente pentru aceasta.

Anul European al Cetăţenilor va stimula organizarea, la nivelul Uniunii, a unor dezbateri cu privire la modul în care ar trebui să arate Uniunea Europeană în viitor şi la reformele necesare pentru îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi.


Etichete Uniunea EuropeanăBruxellesComitet Economic şi SocialEuranetPlusEuropa TaParerea TaYour Europe Your SayproiectTwitterFacebookconturisocializareanul european al cetăţenilorEste despre Europadeci este despre tine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live