Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

18 Mai 2019
Vizualizari: 972
Comentează add

Un eveniment special destinat persoanelor care au intoleranță la gluten este organizat la acest sfârșit de săptămână în capitală la World Trade Center București.

Eveniment destinat persoanelor care suferă de boala celiacă

marilena-francu

Foto: Arhivă.

Un eveniment special destinat persoanelor care au intoleranță la gluten este organizat la acest sfârșit de săptămână în capitală la World Trade Center București, cu participarea a peste 30 de expozanți, medici specialiști, cu spectacole și surprize.

Dieta fără gluten este singurul tratament în cazul persoanelor diagnosticate cu boala celiacă, o afecțiune autoimună provocată de intoleranța la gluten. Detalii are Marilena Frâncu.


Reporter: Evenimentul va reuni peste 30 de comercianți care vor expune în Complexul World Trade Center produse și preparate fără gluten; conform estimărilor specialiștilor, peste 200.000 de români se confruntă cu intoleranță la gluten și boala celiacă, o afecțiune autoimună declanșată de intoleranță la gluten; pentru pacienții diagnosticați, singurul tratament este respectarea unei diete fără gluten pe tot parcursul vieții.

În cadrul evenimentului, medicii vor avea sesiuni de dialog cu pacienții privind toate aspectele intoleranței, alergiei sau sensibilităţii la gluten și vor efectua testări gratuite pentru boala celiacă.

Programul celor două zile mai cuprinde spectacole, ședințe de gătit, ateliere pentru copii și un concert de muzică live; totodată, organizatorii vor lansa prima caravană națională de depistare a intoleranței la gluten.

Caravana va ajunge în 10 orașe din țară până în luna iulie, va oferi testări gratuite celor interesați și informații cu privire la boala celiacă, precum și la abordarea corectă a dietei fără gluten; la nivel mondial, se estimează că doar 12-15 la sută dintre persoanele cu boala celiacă ajung să fi diagnosticate.

Studiile arată că cei mai mulți dintre bolnavi sunt diagnosticați greșit şi tratați pentru alte afecțiuni, lucru care le afectează calitatea vieții.


Etichete Evenimentboala celiacăintoleranta la glutenWorld Trade Center București

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live