Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Mai 2014
Vizualizari: 2098
Comentează add

BEC a anunţat rezultatele alegerilor europarlamentare centralizate de la 99,99% din secţiile de votare: PSD-UNPR-PC - 37,60%, PNL - 15%, PDL - 12,23%, Mircea Diaconu - 6,81%.

Europarlamentare: Pe cine mulţumeşte rezultatul din Ardeal

radiojurnal

Foto: Cristiana Sabău.

Biroul Electoral Central a anunţat rezultatele alegerilor europarlamentare centralizate de la 99,99% din secţiile de votare.

Situaţia pe competitori electorali se prezintă astfel: alianţa electorală PSD-UNPR-PC - 37,60%, PNL - 15%, PDL - 12,23%, Mircea Diaconu - 6,81% din voturi, UDMR - 6,30%, PMP - 6,21%.

Restul competitorilor electorali s-au clasat sub pragul de 5%.

Alianţa PSD-UNPR-PC este mulţumită de rezultatele obţinute atât la alegerile europarlamenatre, cât şi la cele parlamentare parţiale.

Liderul PSD Victor Ponta afirmă că cel mai important aspect îl reprezintă victoria în judeţele din Ardeal. 

"Cel mai important lucru acum este un rezultat pe care PSD nu l-a avut niciodată în istoria sa. Am câştigat la Cluj, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată după '89 - şi municipiul, şi judeţul - am câştigat la Arad, Braşovul, la Sibiu.

"Am înţeles reacţia domnului Iohannis, pentru că noi am luat aproape dublu, 32% la 17%, ceea ce, sigur, este un rezultat remarcabil şi îi felicit pe toţi colegii mei" a mai afirmat liderul PSD.   

Forţele politice de dreapta, "pot da viitorul preşedinte"

După cum transmite redactorul Radio România, Petruţa Obrejan, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute de formaţiunea sa. 

"Este un rezultat aşteptat, este un rezultat bun şi trebuie să le mulţumim alegătorilor noştri pentru acest rezultat. Este un succes din acest punct de vedere, pentru care, sigur, am lucrat enorm de mult nu numai în această perioadă de patru săptămâni, fiindcă în patru săptămâni, in afară de mobilizare, prea mare lucru este greu să faci dacă nu ai muncit şi între două alegeri" a mai spus Kelemen Hunor.

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, consideră că rezultatele alegerilor de ieri transmit un mesaj clar din partea cetăţenilor, şi anume că forţele politice de dreapta pot da viitorul preşedinte al României. 

"Suntem datori să înţelegem acest mesaj din partea electoratului. Partidul Democrat Liberal crede într-o forţă a dreptei şi crede că România merită un preşedinte de dreapta, însă această construcţie de dreapta trebuie făcută fără politicieni de tip tabloid sau politicieni care pun mai presus orgoliile personale" a mai spus Raluca Turcan.


Etichete alegeri europarlamentare 2014alegerieuroparlamentareAlianţa PSD-UNPR-PCPNLPDLMircea DiaconuMişcarea Populară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live