Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Septembrie 2015
Vizualizari: 910
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, Melissa Fleming, spune că pe insulele greceşti se află în prezent aproximativ 30.000 de imigranţi sirieni.

Europa trebuie să ofere "un sistem de relocare garantată" pentru refugiaţi

radiojurnal

Melissa Fleming. Foto: unmultimedia.org.

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi a insistat astăzi că Europa trebuie să ofere un sistem de relocare garantată pentru refugiaţii sirieni, în contextul în care un număr record al acestora se îndreaptă spre bătrânul continent din cauza deteriorării situaţiei din ţara lor şi statele vecine.

Purtătorul de cuvânt al acestui organism al ONU, Melissa Fleming, a precizat astăzi că doar pe insulele greceşti se află în prezent aproximativ 30 de mii de imigranţi sirieni, din care 20 de mii pe Insula Lesbos.

În Macedonia, au fost înregistraţi doar ieri 7.000 de refugiaţi din Siria, iar cea mai mare parte a acestor oameni nu se află în tabere şi se confruntă din ce în ce mai mult cu o "sărăcie lucie" din cauza lipsei de fonduri din partea agenţiilor ONU.

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi a estimat că numărul celor traversează Marea Mediterană în încercarea de a se refugia în Europa ar putea ajunge anul acesta la 400 de mii, iar anul viitor la 450 de mii şi chiar mai mult, relatează Reuters.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker urmează să prezinte mâine o nouă schemă de redistribuire a refugiaţilor între statele membre, pe baza unor cote obligatorii, ceea ce a generat nemulţumirea mai multor ţări.


Etichete imigraţieÎnaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru RefugiaţiMelissa FlemingONUMarea MediteranăSiriapreşedintele Comisiei EuropeneJean-Claude Junckercote de imigranţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live