Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

19 Iunie 2013
Vizualizari: 1221
Comentează add

Comisarul Olli Rehn afirmă că Europa are nevoie de uniune bancară şi a detaliat beneficiile uniunii economice şi monetare în actualul context economic.

Europa "are nevoie de unitate bancară"

carmen-valica

Comisarul pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn. Foto: Reuters.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Olli Rehn, a insistat astăzi, în discursul susţinut la Forumul Economic de la Bruxelles, că Europa are nevoie de uniune bancară şi a detaliat beneficiile uniunii economice şi monetare în actualul context economic.

El a arătat că dacă în urmă cu un an se vorbea despre riscurile dezintegrării spaţiului euro şi a monedei europene, astăzi aceste riscuri au fost eliminate. 

"Europa nu se mai află la terapia intensivă, chiar dacă pacientul încă mai are nevoie de supraveghere şi medicaţie pentru încă ceva timp. Uniunea Bancară este esenţială pentru a împiedica procesul de fragmentare financiară în Europa şi de a păstra integritatea pieţei unice.

"Posibilitatea recapitalizării directe a băncilor de către Mecanismul de stabilitate europeană este un alt aspect important al uniunii bancare, pe care o construim în prezent" a afirmat Ollie Rehn.  

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Olli Rehn, a insistat asupra continuării reformelor în întreg spaţiul european, însă un pas mărit - a spus el - ar trebui să aibă ţări precum Franţa, Belgia, Italia şi Spania.


Etichete Vicepreşedinte Comisiei EuropeneOlli RehnuniunebancarăForumul Economiccomisar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live