Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Victor Gheorghe

27 Iulie 2013
Vizualizari: 834
Comentează add

Este un răspuns prompt al Uniunii Europene la faptul că Grecia a adoptat un proiect de lege privind reforma codului fiscal şi reducerea numărului de angajaţi din sectorul bugetar.

Eurogrup a deblocat o tranşă de 4 miliarde de euro pentru Grecia Eurogrup a deblocat o tranşă de 4 miliarde de euro pentru Grecia - Conține audio

victor-gheorghe

EuranetPlus.

Grupul de lucru din zona euro a aprobat vineri deblocarea unei tranşe de 4 miliarde de euro pentru Grecia.

Plata către Grecia se va face luni din Fondul European pentru Stabilitate Financiară şi din venitul generat de băncile naţionale, a declarat Simon O'Connor, purtător de cuvânt al comisarului european pentru afaceri economice şi financiare, Olli Rehn.

“Grupul de lucru a avut o teleconferinţă în această dimineaţă în care a concluzionat, în baza recomandării troicii, că toate acţiunile prevăzute pentru Grecia au fost încheiate cu succes şi, drept rezultat - cu condiţia ca procedurile naţionale de aprobare să fie îndeplinite, ceea ce ar trebui să aibă loc până luni - poate avea loc o plată de 2,5 miliarde de euro de la FESF (Fondul European de Stabilitate Financiară) şi 1,5 miliarde euro reprezentând venit generat de băncile centrale naţionale /restituind Atenei dobânzile la datoria Greciei/. Deci în total este vorba de 4 miliarde de euro'.

Audio: Eurogrup a aprobat deblocarea unei tranşe de 4 miliarde de euro pentru Grecia.

Anunţul făcut vineri de purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru afaceri economice şi financiare este un răspuns prompt al Uniunii la faptul că Grecia a adoptat joi, în procedură de urgenţă, un proiect de lege privind reforma codului fiscal şi reducerea numărului de angajaţi din sectorul bugetar.

Aceasta era ultima etapă pentru ca Grecia să îşi îndeplinească angajamentele asumate faţă de creditorii săi.

Proiectul a fost adoptat de majoritatea ce aparţine coaliţiei guvernamentale.

Noua lege instaurează un cod de procedură fiscală mult mai sever şi completează legea votată la 18 iulie privind reducerea sectorului bugetar.

În această lună, Parlamentul elen a adoptat un text legislativ care pemite, între altele, concedierea în orice moment a 25.000 de funcţionari publici.

Grecia, care în 2010 a devenit prima ţară din zona euro care a cerut ajutor extern, nu reuşeşte să revină pe creştere, chiar dacă a primit două pachete de asistenţă financiară totalizând 240 miliarde de euro şi o reducere a datoriei de aproximativ 100 miliarde de euro.

Reprezentanţii UE, BCE şi FMI estimează că datoria publică a Greciei va atinge 175,6% din PIB în acest an şi va scădea la 120% din PIB până în 2021.


Etichete EuranetPlusGreciaeurofinanţeOlli RehnFESFcod fiscalUEBCEFMIEurogrup

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live