Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Aprilie 2016
Vizualizari: 1305
Comentează add

La Sinaia va fi organizată conferinţa internaţională "Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor".

Eurodeputați români critică prezența liderului extremist Le Pen, în România

radiojurnal

Liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen. Foto: captură video

Eurodeputaţii PSD, Victor Boştinaru şi Ioan Mircea Paşcu, au adresat o scrisoare deschisă autorităţilor române şi societăţii civile, în legătură cu conferinţa internaţională organizată, astăzi, la Sinaia, de "Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor", şi la care este aşteptată Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional din Franţa.

Ei atrag atenţia că Mişcarea adună împreună partide de extremă dreapta, naţionaliste şi populiste de pe întreg teritoriul Europei, iar acţiunile şi filosofia ei politică sunt opuse interesului naţional al României şi în contradicţie cu calitatea noastră de stat membru al Uniunii Europene şi NATO.

Cei doi eurodeputaţi precizează, însă, că locul ales pentru desfăşurarea acestei conferinţe are o simbolistică puternică pentru români, pentru că, la Sinaia a fost ucis premierul I. G. Duca şi de aici a fost răpit şi apoi ucis Nicolae Iorga, crime comise de legionari, precursori ai multora dintre ideile împărtăşite astăzi de Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor.

Prim vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, susţine, la rândul său, într-un comunicat de presă, că prezenţa lui Marine Le Pen în România va cultiva neîncrederea românilor în Uniunea Europeană şi va susţine "tacit sau mai pe faţă", interesul rusesc de a dezbina şi a stăpâni Europa.


Etichete Sinaiaconferinţa internaţională "Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor"eurodeputatipsdioan mircea pascuvictor bostinarumarine le penextrema dreaptanatoueig ducanicolae iorgapnlcristian busoiinteres rusesc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live