Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

25 Februarie 2019
Vizualizari: 619
Comentează add

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a fost prezent astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, la ,,Ora Guvernului", la solicitarea grupului parlamentar al USR.

Eugen Teodorovici a vorbit în plenul Camerei Deputaţilor despre OUG 114

andrei-serban

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici. Foto: Agerpres.

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a fost prezent astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, la ,,Ora Guvernului", la solicitarea grupului parlamentar al USR.

El a discutat despre Ordonanţa de Urgenţă 114 a Guvernului, adoptată în decembrie anul trecut, prin care au fost introduse o serie de modificări fiscale contestate de opoziţie, inclusiv cea care se referă la instituirea aşa-numitei "taxe pe lăcomie" care se aplică băncilor.

Deputatul USR Cristina Mădălina Prună a subliniat efectele negative ale Ordonanţei de Urgenţă 114, şi anume: anunţul companiilor din sectorul energetic că îşi reduc investiţiile în acest an, ROBOR-ul nu a scăzut aşa cum s-a dorit, cursul leu-euro a atins maxime istorice şi a afectat grav piaţa energiei.


Cristina Mădălina Prună: Aţi spus în programul de guvernare că prioritatea dumneavoastră este securitatea energetică a României, dar prin OUG 114 nu faceţi decât să distrugeţi producţia de cărbune şi aţi reuşit să amânaţi şi cea mai mare investiţie în gazele din Marea Neagră, tot prin acest OUG, pentru că cei mai mari producători au spus că amână investiţia. Am ajuns, de fapt, un importator de energie la preţuri record la începutul anului şi asta, tot din cauza dumneavoastră şi a măsurilor pe care le luaţi.


Reporter: În răspunsul său, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că OUG 114 susţine autorităţile locale prin înfiinţarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii, susţine dezvoltarea patrimoniului şi a turismului românesc şi mai susţine şi sectorul construcţiilor, unde a crescut salariul minim brut.


Eugen Teodorovici: Considerăm că acest sector este unul strategic, un sector productiv, de viitor, care trebuie sprijinit pentru dezvoltarea României. Am crescut salariul minim brut în construcţii la 3000 de lei, iar persoanele angajate în domeniul construcţiilor beneficiază de scutirea de la plata impozitului pe venitul din salarii, de diminuarea cotei contribuţiei de asigurări soiciale cu 3,75% puncte procentuale, precum şi de scutirea de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, în condiţiile stabilite de lege.


Reporter: Opoziţia a criticat această ordonanţă. PNL o consideră un experiment toxic pentru economia românească.

PMP acuză scumpirile provocate de ordonanţă, iar UDMR doreşte ca practica guvernării prin ordonanţe să înceteze. ALDE, care este partenerul PSD la guvernare, consideră ordonanţa necesară, dar trebuie îmbunătăţită.

Această ordonanţă este acum la Senat şi săptămâna aceasta se va duce la Camera Deputaţilor, care este for decizional.


Etichete Eugen Teodoroviciplenul Camerei DeputaţilorOUG 114ministrul finantelorusr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live