Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

18 Decembrie 2018
Vizualizari: 595
Comentează add

Medalia de Aur pentru Filologie "Alfred Nobel" se acordă ca semn de înaltă recunoaştere a unor lucrări de excepţie în domeniul gramaticii sau criticii şi istoriei literare.

Eugen Simion a câştigat Medalia de Aur pentru Filologie "Alfred Nobel"

mira-gombos

  Academicianul Eugen Simion. Foto: Arhivă.

Academicianul Eugen Simion este câştigătorul pe 2018 al Medaliei de Aur pentru Filologie "Alfred Nobel", acordată de Societatea Internaţională de Filologie.

Ceremonia de decernare va avea loc la începutul anului 2019, la Palatul Parlamentului European de la Strasbourg. Medalia de Aur pentru Filologie, "Alfred Nobel", instituită ca echivalent al Premiului Nobel pentru Literatură, se acordă ca semn de înaltă recunoaştere a unor lucrări de excepţie în domeniul gramaticii sau criticii şi istoriei literare.

Ideea creării unui premiu special pentru critici sau cercetători în analiza gramaticii sau literaturii a apărut odată cu acordarea, în 1927, a Premiului Nobel pentru Literatură filozofului francez, Henri Bergson, care nu era nici poet, nici romancier.

Printre personalităţile cărora, de-a lungul timpului, le-a fost decernată această distincţie, îi amintim pe semioticianul, Yuri Lotman, teoreticianul literar, Umberto Eco sau lingvistul şi filosoful, Noam Chomsky.


Etichete Eugen SimionAlfred NobelmedalieYuri Lotman,Noam ChomskyUmberto Eco

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live