Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, play-off Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Ianuarie 2018
Vizualizari: 495
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că doreşte să rezolve această criză cât mai repede, îngrijorat mai ales de posibilele consecinţe economice negative.

"Eu vreau să avem o procedură rapidă"

florin-lepadatu

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că doreşte să rezolve această criză cât mai repede, îngrijorat mai ales de posibilele consecinţe economice negative.

Şeful statului l-a numit ca premier interimar pe Mihai Fifor şi a chemat partidele parlamentare la consultări.

Reporter, Oana Bâlă: "După desemnarea ministrului apărării, Mihai Fifor, drept premier interimar, preşedintele Klaus Iohannis a anunat că a convocat pentru astăzi consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea nominalizării unui nou prim-ministru.

Astfel, de la ora 12:00, PSD şi ALDE, PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale din Parlament vor discuta pe rând cu şeful statului la Palatul Cotroceni.

Preşedinele României s-a arătat ieri îngrijorat şi profund nemulţumit de actuala situaţie politică.

El a atras atenţia că la un an de la alegeri, două guverne PSD au eşuat şi a precizat că în prezent este nevoie de un nou executiv, pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine.

Klaus Iohannis: "Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize, generate, iarăşi, în interiorul PSD."

Consultările de la Cotroceni şi negocierile pentru viitorul premier sunt şi temă de dezbatere la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la zi", după Radiojurnalul orei 13:00.


Etichete Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live