Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iunie 2021
Vizualizari: 280
Comentează add

”Este o presiune permanentă pe granițele României”, susţine comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu

"Este o presiune permanentă pe granițele României"

radiojurnal

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Foto: Agerpres

Garda de Mediu a intensificat în ultima perioadă acțiunile de control, iar de la începutul anului peste 3.600 de tone de deșeuri au fost oprite să intre în România.

Comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, declarat astăzi la Constanța că este nevoie de schimbări legislative și de pedepse mai aspre pentru a lupta cu criminalitatea din acest domeniu. Corespondentul RRA Sorin Cealera transmite.


Reporter: Numai în ultima săptămână comisarii Gărzii de Mediu, în colaborare cu jandarmii, polițiștii și polițiștii de frontieră, au efectuat 53 de controale în care au constatat 55 de contravenții, au aplicat amenzi de peste 1,2 milioane lei și au dispus sistarea activității la trei companii.

De asemenea au fost trimise înapoi în Olanda și Bulgaria peste 1.000 de tone de deșeuri importate ilegal.


Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu: Este o presiune permanentă pe granițele României. Avem nevoie de alte dotări, la un alt nivel pe măsura solicitărilor și restructurarea instituției, modificări legislative care să ne permită o mișcare mai bună în teren și legi mai drastice.


Reporter: Procurorul Teodor Niță de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța instrumentează importurile ilegale de deșeuri în județul Constanța și trage încă un semnal de alarmă.


Teodor Niţă: Am văzut vârful aisbergului. În condițiile în care legea nu se actualizează așa cum ne cere /Consiliul European/, în România se pregătesc să vină, dacă s-au prins operatorii de deşeuri că se poate, din toate zonele, atât deșeuri industriale, cât și deșeuri menajere.


Etichete octavian berceanugarda de mediudeseuri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live