Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

7 Mai 2019
Vizualizari: 733
Comentează add

Executivul comunitar a stabilit agenda pentru perioada următoare care va fi prezentată liderilor europeni la reuniunea de joi.

Este momentul pentru ”noi priorități în contextul alegerilor europene”

amalia-bojescu

 Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat astăzi, cu două zile înainte de summitul de la Sibiu că Uniunea Europeană trebuie să dea un mesaj de unitate și să-şi îndeplinească promisiunea de a asigura prosperitate pentru cetățenii săi.

Executivul comunitar a stabilit agenda pentru perioada următoare care va fi prezentată liderilor europeni la reuniunea de joi. Executivul comunitar consideră că este momentul pentru noi priorități în contextul alegerilor europene și al schimbării conducerilor instituțiilor europene.

Declarația de la Sibiu va fi o bună ocazie de a arăta ce poate face Uniunea Europeană în viitor - este mesajul pe care președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, îl transmite înainte de summitul liderilor europeni. 

Jean Claude Juncker: Când am propus această reuniune în discursul meu despre 'Starea Uniunii' alegerea nu a fost la întâmplare, pentru că momentul este unul important. Înaintea alegerilor europarlamentare trebuie să transmitem un mesaj de unitate și speranță, trebuie să arătăm că suntem determinați să lucrăm împreună pentru proiectul nostru european. Am ales Sibiul pentru că acest oraș este un simbol al unității și diversității și să arătăm că proiectul european nu se construiește doar în capitale și la Bruxelles, ci și în orașe și regiuni - a subliniat oficialul european.

Şi președintele Consiliului European Donald Tusk, în invitația adresată liderilor europeni, le propune acestora să adopte Declarația de la Sibiu, trimițând astfel un mesaj de unitate și încredere în acțiunile comune.

Potrivit schiței agendei strategice cuprinsă în scrisoarea transmisă celor 27 de șef de stat sau de guvern pentru următorii cinci ani cei patru piloni ai Uniunii Europene vor fi protejarea cetățenilor şi a libertăţii, dezvoltarea unui model economic pentru viitor, combaterea schimbărilor climatice, dar şi promovarea intereselor şi valorilor Europei în lume.

 

Etichete sibiusummitPreşedinţia României la Consiliul UESummitul de la Sibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live