Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

13 August 2014
Vizualizari: 760
Comentează add

Theodor Stolojan, membru în Parlamentul European, despre politica UE în ceea ce priveşte producerea de energie regenerabilă.

Energie regenerabilă pentru Europa Energie regenerabilă pentru Europa - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Protecţia mediului reprezintă o prioritate pentru Uniunea Europeană, de aceea orice activitate desfăşurată de om trebuie să aibă la bază un impact prietenos asupra mediului.

L-am rugat pe domnul Theodor Stolojan, membru în Parlamentul European, să ne spună care este politica Uniunii Europene în ceea ce priveşte producerea de energie regenerabilă.

Theodor Stolojan: Cancelarul Germaniei, doamna Merkel, a spus foarte limpede: energia regenerabilă în Germania a ajuns la 25% în ponderea energiei, stop cu problema subvenţiilor. Trebuie să treacă pe condiţii de piaţă. Adică tehnologia, reducerea costurilor a ajuns la un nivel la care susţinerea financiară a energiei regenerabile în Germania trebuie să se reducă foarte mult şi în timp să ajungă să supravieţuiască în condiţii de piaţă.

Audio: Energie regenerabilă pentru Europa.

Statele Unite ale Americii, folosindu-se şi de criză, au acordat subvenţii uriaşe industriei auto din SUA pentru a trece la motoare mixte - energie electrică/energie convenţională. Studiile arată că timpul când oamenii vor dori numai maşini electrice nu este atât de apropiat. Trebuie găsit un echilibru în toate acestea. Să nu uităm că la Paris anul viitor va avea loc o conferinţă globală în care se doreşte ca toate ţările din lume să-şi asume anumite ţinte cu privire la protecţia mediului.​


Etichete Europa VerdeEuranet PlusUETheodor Stolojanmediuenergie regenerabilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live