Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

15 Iulie 2018
Vizualizari: 1429
Comentează add

Ministerul Finanţelor va continua să vândă titlurile de stat Tezaur din ediţia Centenar.

Emisiunea de titluri de stat din ediţia Centenar "va fi prelungită"

andrei-serban

Ministerul Finanţelor va continua să vândă titlurile de stat Tezaur din ediţia Centenar până la epuizarea bugetului alocat pentru acest program de anul acesta.

La şedinţa de guvern de zilele trecute, premierul Viorica Dancilă a spus că vânzarea acestor titluri de stat s-a dovedit a fi un succes.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că vânzarea titlurilor de stat Tezaur din ediţia Centenar a dovedit faptul că românii au apreciat acest instrument financiar ca pe unul sigur şi avantajos, pentru că au investit peste 780 de milioane de lei. Din aceste motive, vânzarea acestor titluri de stat va continua - a precizat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: Am discutat deja cu domnul ministru Teodorovici, cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi am decis că, având în vedere interesul crescut al populaţiei faţă de această metodă de economisire, Ministerul Finanţelor Publice are în vedere continuarea emiterii de titluri de stat pentru populaţie până la epuizarea plafonului stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de patru miliarde de lei.

Valoarea unui titlu de stat "Tezaur" este de un leu. Acestea pot să fie cumpărate de la Trezorerie şi de la Poşta Română. Dobânda este de 5% şi scadenţa este la 5 ani.


Etichete Ministerul Finanţelortitlurile de stat Tezaurediţia Centenar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live