Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Octombrie 2016
Vizualizari: 952
Comentează add

Consiliul de Administraţie al SRR afirmă că eliminarea taxei radio-tv împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea de post public.

Eliminarea taxei "afectează grav independenţa serviciilor publice radio-tv"

radiojurnal

Legea prin care vor fi eliminate peste o sută de taxe de la începutul anului viitor, inclusiv taxa radio-tv, a fost adoptată ieri de Camera Deputaţilor, care era for decizional în acest caz.

Documentul a avut un parcurs parlamentar foarte rapid, de doar două săptămâni şi urmează să meargă acum pentru promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Reprezentanţii PNL şi cei ai Guvernului au anunţat că iau în calcul contestarea legii la Curtea Constituţională.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune afirmă că eliminarea prin lege a taxei radio-tv afectează grav independenţa şi echidistanţa serviciilor publice de radio şi televiziune şi împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea de post public.

Sindicatul Liber din Societatea Română de Radiodifuziune îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea adoptată de Parlament.

Eliminarea taxei radio şi înlocuirea ei cu o ipotetică alocare bugetară decisă de factorul politic reprezintă o vulnerabilizare a independenţei editoriale - mai precizează Sindicatul Liber.


Etichete taxa radio-tvmisiune publicasrrtvr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live