Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

22 Decembrie 2012
Vizualizari: 1367
Comentează add

Premierul Victor Ponta a spus că doreşte eliminarea posturilor din ministere care se suprapun, spunând că nu se face protecţie socială prin funcţii în guvern.

"Eliminare a suprapunerilor de atribuţii" în ministere

paul-poterasi

Premierul Victor Ponta a pledat sâmbătă, după prima şedinţă de guvern a noului cabinet, pentru reducerea birocraţiei şi pentru eliminarea posturilor din ministere care se suprapun, spunând că nu se face protecţie socială prin funcţii în guvern.

"Această restructurare este nu doar o obligaţie a tuturor miniştrilor, dar este o oportunitate ca toate direcţiile şi posturile care se suprapun să fie reduse.

"Fiecare ministru la momentul la care vine cu hotărârea de guvern privind organizarea propriului portofoliu, pe baza informaţiilor pe care le am şi de la Finanţe şi de la SGG, în mod sigur va reduce schema de personal", a declarat Victor Ponta, după şedinţa executivului.

Răspunzând unei întrebări cu privire la posibilitatea să existe disponibilizări în ministere, primul ministru a declarat că  "dacă nu este nevoie de ele, de ce să le ţinem?".

"Nu facem protecţie socială prin funcţii în guvern", a mai spus Victor Ponta.

Şeful executivului a susţinut că actualii miniştri au mai puţini consilieri decât aveau membrii guvernelor anterioare şi că "inclusiv vicepremierul fără portofoliu Gabriel Oprea are doar opt consilieri", jumătate din numărul prevăzut de schema de organizare.

Victor Ponta a mai anunţat că executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind reorganizarea din cadrul administraţiei publice centrale, contrasemnată de către toţi noii miniştri.

"De astăzi, guvernul funcţionează la capacitate normală, voi numi secretari de stat, iar pe 27 decembrie avem următoarea şedinţă de guvern", a spus premierul.

Noua structură a regiunilor, trecută de Parlament, "până la sfârşitul lunii iunie"

Premierul a mai susţinut că până la sfârşitul lunii iunie, când se încheie prima sesiune parlamentară, doreşte să avem trecută prin Parlament regionalizarea, iar dacă "nu facem ce ţine de regionalizare în 2013 nu o mai facem prea curând".

"Regionalizarea trebuie prevăzută în Constituţie iar acest lucru va fi făcut de Parlament. În acest moment nu există regiuni în Constituţie.

"Noi vrem ca până la sfârşitul lunii iunie, când se termină prima sesiune parlamentară, să avem trecută de Parlament, cu două treimi, noua structură a regiunilor.

"Şi nu doar cu cele două treimi ale USL, ci, din punctul meu de vedere, prin discuţii, cu toate celelalte forţe politice.

"După care însă este nevoie de referendum pentru a se ratifica revizuirea Constituţiei făcută de Parlament", a susţinut Victor Ponta.

Premierul a mai spus că dacă aceste lucruri nu vor fi făcute în anul 2013 ele nu vor mai fi făcute ''prea curând''.

"O spun şi politic, dacă nu o facem în 2013 nu mai facem prea curând. În 2014 va fi deja campanie electorală pentru prezidenţiale, încep disputele electorale şi va fi greu să avem un consens pentru o problemă atât de importantă. 2013 fără alegeri, e momentul în care putem avea decizii importante", a încheiat primul ministru.

Ajutoare pentru zonele afectate de intemperii

Guvernul a mai adoptat, în şedinţa de sâmbătă, o hotărâre privind scoaterea din rezervele de stat a unor produse şi acordarea ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru populaţia din judeţele Botoşani şi Vrancea.


Etichete guvernVictor Pontaşedinţădisponibilizăriministerpost

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live