Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

21 August 2021
Vizualizari: 385
Comentează add

Unităţile de învăţământ ar urma să rămână deschise până la incidenţa de şase cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori.

Elevii se vor întoarce în bănci pe 13 septembrie

petruta-obrejan

Foto: Arhivă.

Elevii se vor întoarce în bănci pe 13 septembrie, iar autorităţile doresc să menţină orele cu prezenţă fizică pe parcursul întregului an şcolar.

Astfel, unităţile de învăţământ ar urma să rămână deschise până la incidenţa de şase cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori.

Este una dintre deciziile luate de miniştrii educaţiei şi al sănătăţii la întâlnirea de la Palatul Victoria. Ce alte scenarii sunt luate în calcul pentru viitorul an şcolar ne spune reporterul nostru, Petruţa Obrejan.

Reporter: Prezența elevilor la școală este importantă, spunea ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, precizând că studiile efectuate recent arată multiplele efecte negative ale școlii online, cu repercusiuni pe termen mediu și lung. Ministrul s-a pronunțat asupra menținerii purtării măștii în școala ce va începe la 13 septembrie.

Ioana Mihăilă: Pe de o parte, menținem aceste mijloace de protecție cum este purtarea măștii și aerisirea frecventă în școli. Pe de altă parte, ne uităm și la alte măsuri, evident cea mai importantă este stimularea vaccinării.

Reporter: Până la atingerea pragului de infectare de șase la mia de locuitori toți elevii vor merge fizic la școală, susține ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. În opinia ministrului, scenariile online și cel hibrid sunt evitate, deși acesta aprecia că sistemul online a dezvoltat abilitățile digitale atât ale elevilor, cât și profesorilor, însă prezența în școală este vitală.

Sorin Cîmpeanu: Vom ţine şcolile deschise până la pragul de şase la mie. Peste pragul de şase la mie, sigur, că apar o serie de condiţii. Aceste condiţii nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidenţă beneficii din această perspectivă pentru elevii şi profesorii care sunt vaccinaţi.


Etichete eleviscolisorin cimpeanuprezenta fizicacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live