Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

5 Mai 2021
Vizualizari: 273
Comentează add

Elevii au reluat de astăzi cursurile după patru săptămâni de vacanță, cu excepția celor din clasele terminale, care vor reveni la școală lunea viitoare.

Elevii reiau cursurile după patru săptămâni de vacanță - situaţia din Sălaj

adrian-lungu-salaj

 Foto: Arhivă.

Elevii au reluat de astăzi cursurile după patru săptămâni de vacanță, cu excepția celor din clasele terminale, care vor reveni la școală lunea viitoare.

În funcție de situația epidemiologică, fiecare școală va funcționa după două scenarii cu prezență fizică sau online. În toate unitățile de învățământ din țară, directorii au încercat să le asigure copiilor condiții care să le permită distanțarea fizică. În județul Sălaj au fost făcute investiții în mobilierul din clase, au fost cumpărate substanțe dezinfectante și a crescut și numărul profesorilor care se vaccinează. Corespondentul RRA Adrian Lungu a stat de vorbă cu reprezentanți din domeniul educațional.

Reporter: În cele mai multe școli interiorul claselor a fost modificat pentru o mai bună distanțare între copii și au fost asigurate stocuri suficiente de măşti sanitare. Profesorul Mirel Maţiaş, directorul Colegiului Tehnic "Alexandru Papiu Ilarian" din  Zalău:

Mirel Maţiaş: Avem stocul de materiale pregătit, avem măști de protecție, avem dezinfectanți, avem materiale de curățenie. Ne vom mobiliza cu toții astfel încât copiii să revină în cea mai mare siguranță la școală. Noi vom fi nevoiţi să respectăm în continuare normele de protecție sanitară.

Reporter: Distanţarea între elevi este greu însă de realizat, în special în școlile gimnaziale din mediul urban, unde sunt mulți copii înscriși. Autoritățile caută soluții, iar reprezentanții Ministerul Educației au anunțat la Zalău că profesorii nu vor fi obligați să testeze copiii la începerea programului. 

Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației: Nu se va solicita niciodată profesorilor să administreze aceste teste, însă există posibilitatea de a omologa niște teste noninvasive, bazate pe salivă, care pot fi autoadministrate de către elevi și atunci în felul acesta sperăm să trecem peste reticența părinților.

Reporter: Autoritățile sanitare îi îndeamnă pe părinți să nu îi lase pe copii la școală dacă observă schimbări bruște în starea lor de sănătate și prezintă simptome specifice răcelii, mai ales probleme respiratorii și febră.


Etichete (ii)scoalapandemiecursuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live