Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Ianuarie 2021
Vizualizari: 254
Comentează add

Elevii din învăţământul preuniversitar reîncep cursurile.

Elevii din învăţământul preuniversitar reîncep cursurile

radiojurnal

  

Elevii din învăţământul  universitare vin, de luni, la cursuri care se vor desfășura tot online, după vacanța de iarnă.

Ministerul Educației va decide până la sfârșitul lunii dacă în semestrul 2, care începe pe 8 februarie, copiii vor fi prezenți fizic la școală sau vor continua studiul la distanță.

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind reluarea cursurilor, astfel încât unitățile de învățământ să poată permite prezența fizică a școlarilor în localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori.

Felicia Mocanu relatează.

Reporter: Felicia Mocanu - "În opinia reprezentanților Consiliului Național al Elevilor, este necesară realizarea unei strategii de învățare remedială.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, de curând, că grădinițele, învățământul primar, elevii claselor a VIII-a și a XII-a, școlile în care au existat dificultăți sunt priorități nu numai în ceea ce privește momentul deschiderii, ci și din perspectiva nevoii de activități remediale, pentru a putea compensa pierderile suferite de sistemul de educație pe parcursul pandemiei.

Acesta a mai declarat că va ține cont de propunerile elevilor, părinților și profesorilor, însă va lua o decizie cu privire la felul în care vor începe cursurile în semestrul II, la sfârșitul lunii ianuarie.

În perioada 30 ianuarie - 7 februarie 2021 este programată vacanța intersemestrială ce precede cursurile semestrului al doilea, care va începe în data de 8 februarie.

Vacanța de primăvară se va desfășura în perioada 30 aprilie - 9 mai 2021, urmând ca anul școlar 2020 - 2021 să se încheie vineri, 18 iunie."


Etichete şcoalăcursuri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live