Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

4 Ianuarie 2022
Vizualizari: 316
Comentează add

Reprezentanţi ai elevilor şi ai părinţilor au protestat în faţa sediului Ministerului Educaţiei şi au cerut de asemenea ca testele de salivă să fie distribuite la timp, în şcoli.

Elevii de la gimnaziu şi de liceu au reluat cursurile după vacanţa de iarnă

catalina-cretu

Realizator: Elevii de la gimnaziu şi de liceu au reluat de ieri cursurile după vacanţa de iarnă, pe fondul nemulţumirilor părinţilor, provocate de schimbările frecvente ale structurii noului an şcolar, dar şi de gestionarea deficitară a situaţiei epidemiologice. Reprezentanţi ai elevilor şi ai părinţilor au protestat în faţa sediului Ministerului Educaţiei şi au cerut de asemenea ca testele de salivă să fie distribuite la timp, în şcoli.

Reporter: Cătălina Creţu - Cu sorcove în mână, elevii şi părinţii au denunţat situaţia actuală din învăţământul românesc, amintind că oficialităţile din ministerul de resort nu au avut nicio reacţie la petiţia online, semnată de 150.000 de părinţi, în care se solicita extinderea vacanţei până săptămâna viitoare, aşa cum se întâmplă şi în cazul preşcolarilor şi al copiilor din clasele primare. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, care au primit o delegaţie a protestatarilor, au spus că structura anului şcolar, publicată în noiembrie, va rămâne neschimbată. Prin urmare, semestrul I se încheie pe 14 ianuarie, iar cel de al doilea începe pe 17 ianuarie, fără să existe o vacanţă intersemstrială. Următoarea vacanţă este programată în perioada 15 aprilie-1 mai. Şi experţii în sănătate critică reluarea cursurilor cu prezenţă fizică la doar câteva zile după Crăciun şi revelion.

Epidemiologul Octavian Jurma scrie pe o reţea de socializare că şcolile vor asigura răspândirea Omicron peste tot. El crede că în aceste două săptămâni ar fi putut începe vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani şi subliniază că numeroase rapoarte arată fără excepţie că numărul infectărilor în rândul copiilor şi al tinerilor este mult mai mare în cazul Omicron decât în cazul variantei Delta. Protestatarii au denunţat şi probleme legate de testare. În şcoli nu sunt suficiente teste, iar DSU nu a anunţat până acum când ar urma să livreze chiturile. Elevii şi părinţii sunt nemulţumiţi şi de modul în care au fost programate tezele şi de faptul că pe lista olimpiadelor, care vor fi reluate după o pauză de doi ani, nu se află materii precum româna, engleza au istoria. Ministrul de resort a dat asigurări că lista va fi actualizată.


Etichete (ii)scoalaprotestpandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live