Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

13 Septembrie 2011
Vizualizari: 1671
Comentează add

De teamă să nu fie jefuiţi sau bătuţi de alţi colegi, elevii din Marea Britanie vin la şcoală înarmaţi, arată un studiu realizat de Centrul pentru Justiţie Socială.

Elevii britanici, "tot mai violenţi"

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Elevii din Marea Britanie vin la şcoală cu arme. Foto: Arhivă Reuters.

Elevii din Marea Britanie au comportamente din ce în ce mai violente şi sunt exmatriculaţi din sistemul de învăţământ încă din primii ani de şcoală - arată un studiu realizat de Centrul pentru Justiţie Socială.

Raportul atrage atenţia asupra faptului că elevii vin înarmaţi la şcoală încă din clasele primare, dar sesizează şi lipsa de implicare a profesorilor care refuză să le acorde tinerilor sprijinul de care au nevoie.

Potrivit studiului realizat de Centrul pentru Justiţie Socială, în şcolile din Marea Britanie există un climat de frică, ce-i determină pe mulţi elevi să-şi modifice comportamentul.

Astfel, de teama de a nu fi jefuiţi sau de a fi bătuţi de alţi colegi, elevii vin înarmaţi la şcoală, cel mai adesea cu cuţite.

Autorii studiului spun că astfel de cazuri se întâlnesc inclusiv la elevi cu vârste de 7 sau 8 ani.

De asemenea, a fost sesizat faptul că tinerii nu ezită să-şi anunţe apartenenţa la o bandă criminală.

Elevii sunt exmatriculaţi din cauza comportamentelor violente

Din cauza comportamentelor violente, mulţi elevi sunt exmatriculaţi, fie temporar, fie definitiv.

Cifrele raportului arată că peste 330.000 de elevi au fost exmatriculaţi pentru o anumită perioadă de timp în anul şcolar precedent, în timp ce aproximativ 6.000 de tineri au fost nevoiţi să-şi abandoneze studiile.

"În unele găşti, vârsta de recrutare a scăzut considerabil, iar nivelul de violenţă este din ce în ce mai ridicat. Influenţa acestor bande criminale se simte în multe şcoli şi ridică probleme care nu pot fi rezolvare foarte uşor. De aceea, este important ca părinţii să intervină imediat ce sesizează că ceva este în neregulă", a explicat unul dintre autorii studiului.

În cazul în care părinţii nu vor să se implice, există riscul ca ei să piardă ajutoarele sociale de care beneficiază, a anunţat în urmă cu câteva zile premierul David Cameron.

"Este nevoie ca părinţii să aibă un cuvânt de spus în disciplinarea copiilor lor, iar dacă dau greş, trebuie să suporte consecinţele. În prezent, studiem posibilitatea de a nu mai acorda ajutoare sociale familiilor în care copiii continuă să aibă un comportament violent."

"Ştiu că aceasta este o măsură dură, dar trebuie să restabilim cât mai repede cu putinţă ordinea şi respectul în sălile de clasă", a declarat premierul britanic.

Raportul Centrului pentru Justiţie Socială atrage, însă atenţia şi asupra responsabilităţii pe care o au profesorii.

Autorii studiului susţin că există numeroase cazuri în care dascălii evită să semnaleze problemele de conduită apărute în clase de teamă că şcolile vor căpăta o reputaţie proastă şi vor pierde fondurile oferite de stat.

De asemenea, există şi cazuri în care profesorii apelează la practici ilegale, ei preferând să-i determine pe părinţi să-şi retragă de bună voie copiii din şcoală, sub ameninţarea că, altfel, ar putea fi exmatriculaţi.


Etichete Marea Britaniestudiuviolenţetinerielevişcoală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live