Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

8 Septembrie 2010
Vizualizari: 1468
Comentează add

Potrivit unui amendament la legea educaţiei, elevii ar putea beneficia de acces gratuit la muzee şi concursuri sportive şi de tarife reduse la multe alte manifestări.

Elevii "ar putea intra gratis" la muzee şi concursuri sportive

alina-stanuta

Senatorii sunt de acord cu propunerile de facilitare a accesului elevilor la cultură.

Senatorii, indiferent de partidul politic din care fac parte, şi-au dat la unison acordul la propunerile de facilitare a accesului elevilor la cultură. 

Amendamentul Comisiei de învăţământ adoptat în unanimitate prevede accesul gratuit al elevilor la muzee şi manifestări sportive organizate de instituţiile publice.

Senatorii au mai decis că dacă elevii doresc, pot merge la spectacole de film, teatru sau operă organizate tot de instituţiile publice, ei urmând să beneficieze de o reducere de 75%.

Preşedintele comisiei, senatorul PD-L Mihail Hărdău, a declarat că prin acest amendament statul încearcă să îi ajute pe elevi.

"Din punct de vedere financiar li se întinde din partea statului o mână. Deci, rămâne ca şi la nivelul şcolilor să fie mobilizaţi, îndrumaţi", a declarat acesta.

Şi vicepreşedintele comisiei, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, a afirmat că decizia luată este un lucru extrem de favorabil pentru elevi:

"Eu cred că atât în ceea ce priveşte muzeele, cât şi în ceea ce priveşte activităţile sportive este un lucru extrem de favorabil elevilor, pe care comisia astăzi l-a făcut prin decizia pe care a luat-o şi, sigur, pe care o propune plenului", susţine aceasta.
 

Senatorul PNL Cristian Ţopescu a fost de părere că ideea este foarte bună, dar rămâne de văzut dacă ea va putea fi pusă în practică.

Lucrările comisiei vor continua şi joi, întrucât Legea educaţiei are 331 de articole, iar până miercuri senatorii au dezbătut aproximativ 100 dintre acestea.
 


Etichete eleviacces gratuitmuzeeconcursuri sportivecinemateatruopera

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live