Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cristina Sârbu

28 Iunie 2012
Vizualizari: 2651
Comentează add

Emisiunea Semnături celebre din 28 iunie o are ca invitată pe doamna Elena Zottoviceanu, muzicolog, cercetător al vieţii muzicale româneşti şi cronicar muzical de mare prestigiu.

Elena Zottoviceanu Elena Zottoviceanu - Conține audio

cristina-sarbu

Sergiu Celibidache

UNESCO a declarat anul 2012 an Sergiu Celibidache, onorând astfel centenarul naşterii marelui muzician român.

Şi Bucureştiul se pregăteşte pentru seria de concerte din cadrul primului Festival Sergiu Celibidache ce se va desfăşura în perioada 3-7 iulie a.c. în Sala mare a Ateneului Român.

Emisiunea Semnături celebre din această seară se subintitulează sugestiv "L-am cunoscut pe Sergiu Celibidache" şi o are ca invitată pe doamna Elena Zottoviceanu, muzicolog, cercetător al vieţii muzicale româneşti şi cronicar muzical de mare prestigiu care, în anul 1969, alături de alţi câţiva tineri muzicieni români, a petrecut trei săptămani la Praga participând la cursurile de măiestrie susţinute de maestru ca şi la toate repetiţiile pregătitoare pentru trei programe diferite oferite de Sergiu Celibidache publicului praghez.

Pe lângă aceste asistenţe, lungile întâlniri particulare dintre Sergiu Celibidache şi grupul de muzicieni români, care se prelungeau adesea târziu în noapte, au lăsat amintiri imposibil de uitat, amintiri pe care doamna Elena Zottoviceanu le evoca de fiecare dată cu farmec şi nostalgie.

Audio:


Etichete semnături celebreElena ZottoviceanuSergiu Celibidache

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live