Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT (R) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Septembrie 2016
Vizualizari: 683
Comentează add

Elena Udrea a fost plasată sub control judiciar într-un dosar privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea, plasată sub control judiciar

radiojurnal

Elena Udrea. Foto: Arhivă.

Fostul ministru al dezvoltării în guvernul Emil Boc, Elena Udrea, a fost plasată sub control judiciar într-un nou dosar privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Iată ce a declarat Elena Udrea la ieşirea de la audiera de la DNA:

Elena Udrea: Dosarul se referă la finanţarea unor acţiuni de publicitate din campania electorală din 2009 pentru preşedinţia României. Spun 'a unora' pentru că nu a tuturor. Când am auzit că se cercetează cum s-a finanţat activitatea partidului în campania din 2009 la preşedinţie eu am crezut că se cercetează cum a cheltuit domnul Vasile Blaga banii din Microsoft pe care i-au declarat că i-au dus la partid atât cu Gabi Sandu, Pinalti, Dorin Cocoş. Nu! Se cercetează cum s-au finanţat nişte acţiuni de publicitate electorală despre care eu, în calitate de persoană implicată în campanie şi un coordonator neoficial aş fi avut cunoştinţă.

Elena Udrea şi fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, ar fi implicate în dosarul fostului secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Gheorghe Nastasia - potrivit unor surse judiciare citate de reporterul nostru Mădălina Verman.

Avocatul lui Nastasia a confirmat astăzi că fostul secretar de stat este urmărit penal de DNA pentru luare de mită.

Amintim că Ioana Băsescu a fost audiată 4 ore azi-dimineaţă la DNA, însă nu există informaţii oficiale despre dosarul în care ar fi implicată.

Tot la DNA au fost chemaţi astăzi Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic. Andronic a declarat că este audiat ca martor într-un dosar deschis în 2015.


Etichete Elena Udreacontrol judiciarfinanţarea campaniei electoraleprezidenţiale 2009

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live