Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

12 Septembrie 2019
Vizualizari: 424
Comentează add

La prima ieşire în public, după ce a revenit din Costa Rica, Elena Udrea a declarat că, în opinia ei, "lucrurile sunt în schimbare spre normalitate" în România.

Elena Udrea la Curtea de Apel Bucureşti

diana-surdu

   Elena Udrea. Foto: Arhivă.

Fostul ministru al turismului, Elena Udrea, s-a prezentat astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, în procesul în care este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Este al doilea proces în care este implicată Elena Udrea, după dosarul "Gala Bute" în care fostul ministru al turimsului a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

La prima ieşire în public, după ce a revenit din Costa Rica, Elena Udrea a declarat că, în opinia ei, "lucrurile sunt în schimbare spre normalitate" în România, inclusiv în justiţie.

Judecătorul a amânat şedinţa pentru 15 octombrie, pentru că unul dintre inculpaţii din dosar nu avea avocat.

În iulie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei pentru scrutinul din 2009.

Procurorii susţin că importante sume de bani, provenite din infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală, au fost colectate pentru plata unor servicii electorale.

Elena Udrea a primit o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul "Gala Bute", dar pedeapsa a fost anulată după ce Curtea Constituţională a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanţa Supremă în decembrie anul trecut.


Etichete udreacurtea de apel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live