Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andra Gherega

23 Iulie 2013
Vizualizari: 2396
Comentează add

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat un program de educaţie preşcolară pentru copiii din medii defavorizate. În acest an s-au înscris în program 740 de copii.

Educaţie preşcolară pentru copiii din medii defavorizate

andra-gherega

Foto: Arhivă

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat marţi programul "Educaţie preşcolară pentru copiii din medii defavorizate".

Programul include cursuri zilnice la grădiniţile estivale organizate pentru copiii cu o situaţie economică precară şi pentru cei ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Maria Chiriac, învăţătoare la Şcoala Gimnazială Ion I C Brătianu din sectorul 5 ne-a declarat că programul a avut beneficii concrete de-a lungul anilor.

"Faptul că ei şi-au format deprinderea de a sta pe un scăunel 10-15 minute, să asculte, să formuleze un răspuns este un lucru major.

"Nu mai spun deprinderile de colorat, semne grafice, formulare de propoziţii, corectarea vorbirii - astea au contat foarte, foarte mult în evoluţia lor.

"Drept dovadă, la sfârşitul clasei I au terminat cu calificative de bine şi foarte bine toţi 4 sau 5 copii câţi au făcut grădiniţa estivală anul trecut", a declarat Maria Chiriac.

În acest an  programul cuprinde 37 de grupe în care s-au înscris  740 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani din Bucureşti şi 30 de judeţe ale ţării.


Etichete educaţieşcoalăpreşcolaridefavorizatMaria Chiriac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live