Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 324
Comentează add

Redresarea după actuala criză va fi în strânsă legătură cu ce se întâmplă în Europa, spune președintele Camerei de Comerț și Industrie, Mihai Daraban.

Economia României „depinde mult de capitalul străin”

radiojurnal

Economia României depinde mult de capitalul străin, iar, în consecință, redresarea după actuala criză va fi în strânsă legătură cu ce se întâmplă în Europa, spune președintele Camerei de Comerț și Industrie, Mihai Daraban.

El a calculat la peste 23.000 de firme de la nivel național care au capital german, aproape 5.000 sunt cu capital italian și alte aproape 10.000 cu capital francez. Într-o intervenție astăzi la Radio România Actualități, președintele Camerei de Comerț și Industrie a estimat că relansarea internă se va produce cu o întârziere față de economiile puternice din Uniunea Europeană.

Mihai Daraban: Vest-europenii sunt cei care pe multe paliere ne dau de lucru, industria prelucrătoare în mod expres, industria auto vorbește pe la sine, că dacă avem la Dacia și la Ford probabil un 20 de mii de oameni la un loc, în industria auto lucrează 206 mii de oameni; 206 mii de oameni pe orizontală, care realizează subansamble pentru toate brendurile internaționale din domeniul auto. Deci, noi trebuie să fim foarte atenţi la cum se relansează economiile vest-europene, până la urmă, la care să mai adăugăm un trei luni după ce îşi revin ei, ca atunci să tragem concluzia că ne revenim şi noi.

Autoritățile pun la dispoziţie un număr de telefon la care se pot obține informații legate de șomajul tehnic și de facilitățile acordate prin prevederile Legii numărul 19 din acest an. Numărul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă este 021.444.00.00 apelabil între orele 9:00 și 16:00, de luni până joi, iar vineri la 9:00 la 13:00.

Astăzi numărul contractelor de muncă suspendate a crescut din nou față de situația de la sfârșitul săptămânii trecute cu aproape 41.000, iar cel al contractelor care au încetat cu peste 5.800.


Etichete (ii)capitalstraineconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live