Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Octombrie 2018
Vizualizari: 1114
Comentează add

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii trimisă la SUUB a constatat nereguli în cadrul unităţii.

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii trimisă la SUUB

radu-dobritoiu

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii trimisă în luna august la Spitalul Universitar de Urgenţă din capitală (SUUB) în urma sesizărilor făcute de doi angajaţi intraţi în greva foamei a constatat că unitatea nu a avut un contract cu Casa de Asigurări pentru serviciile de imagistică, astfel încât pacienţii nu au beneficiat de investigaţii gratuite. Unitatea a fost sancţionată cu amenzi în timpul controlului, însă la finalizarea raportului vor fi stabilite şi sancţiuni disciplinare. Ministrul Sorina Pintea a anunţat că va sesiza Parchetul General, deoarece au fost identificate fapte penale privind achiziţiile făcute din fondurile venite de la minister.

Sorina Pintea:

"Nu au fost efectuate procedurile de dezinsecţie aşa cum trebuie în ambulatoriul de specialitate. S-a constatat că la un anumit cabinet nu se utilizează produse biocide pentru dezinfecţia mâinilor. Ca o precizare, aceste produse existau în magazie. Am constatat, de asemenea, că s-ar putea să existe nişte probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achiziţiile din fondurile Ministerului Sănătăţii, drept pentru care întregul raport al acestui control va fi trimis la parchet. A fost achiziţionat, în 2014, acel aparat de 200.000 de euro şi în 2017 unul dintre membrii staff-ului tehnic declară că din curiozitate au deschis cutia să vadă ce se află în acel colet. În acel colet era un aparat de 200.000 de euro pe care secţiile îl solicitau pentru utilizare, un aparat de radiologie".

Sorina Pintea a mai spus că nu poate comenta decizia Spitalului Universitar de concediere a asistentei Mariana Luceanu, care a făcut în august greva foamei pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din spital. Asistenta a fost dată afară recent pe motiv că a lipsit nemotivat mai multe zile, în timp ce era în greva foamei.
 


Etichete SUUBSorina PinteaMinisterul Sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live