Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

14 Octombrie 2019
Vizualizari: 507
Comentează add

Guvernul a aprobat o hotărâre care vizează repartizarea către primăriile din ţară a sumelor defalcate din TVA.

E. Teodorovici anunţă distribuirea a 1,4 miliarde lei comunităților locale

petruta-obrejan

Foto arhivă

Guvernul a aprobat, astăzi, o hotărâre care vizează repartizarea către primăriile din ţară a sumelor defalcate din TVA, pe diferite capitole de cheltuieli.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat asigurări că alocarea banilor se va face echitabil, în funcţie de nevoi, şi nu pe criterii politice.

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat că cei 1,4 miliarde lei vor fi împărțiți în mod transparent către comunitățile locale.

El a mai spus că la forma finală a acestei hotărâri de guvern s-a avut în vedere și execuția bugetară de la 30 septembrie pentru fiecare comunitate locală.


Eugen Teodorovici: Pe această distribuire de sume se au în vedere cu prioritate asigurarea cheltuielilor de funcționare, cum ar fi: cheltuieli de personal, inclusiv drepturile asistenților personali şi persoanelor cu handicap grav, indemnizații lunare ale persoanelor cu handicap. O altă zonă este cea legată de bunurile și serviciile pentru întreținerea unităților de învățământ și pentru cele aferente sistemului de protecție a copilului și centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, de la nivelul județelor, alte naturi de cheltuieli urgente, necesare în anul 2019 și a căror de plată nu poate fi amânată.


Reporter: De asemenea, a fost propusă și redistribuirea unei sume de aproximativ 23 de milioane de lei către toate localitățile cu rang de comună, astfel încât să se asigure funcționarea acestora cel puțin trei luni de zile.

Eugen Teodorovici a precizat că acești bani se vor da, indiferent dacă localitățile au solicitat această sumă sau nu la Ministerul Finanțelor.


Etichete Guvernrepartizarea către primăriile din ţarătvaministrul finanteloreugen teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live