Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Decembrie 2019
Vizualizari: 390
Comentează add

Consiliul Concurenţei anunţă monitorizarea pieţei carburanţilor, pentru a verifica aplicarea reducerii generate de eliminarea supraaccizei.

După eliminarea supraaccizei, ”Consiliul Concurenței va monitoriza piața”

radiojurnal

 Foto: Arhivă.  

Consiliul Concurenței va monitoriza piața carburanților, astfel încât consumatorii să beneficieze de reducere după eliminarea supraaccizei.

Anunțul a fost făcut de președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, care a adăugat că dacă nu ieftinesc carburanții la pompă, companiile petroliere riscă amenzi usturătoare. 

Vara trecută, Consiliul Concurenței a publicat rezultatele unei anchete pe piața carburanților din care a reieșit că există o concurență redusă în acest sector. Liderul pieței, OMV Petrom, care deține jumătate din cota de piață, este cel care dictează de fapt tarifele, iar restul companiilor așteaptă mișcările strategice ale sale pentru a decide modul în care modifică prețul carburanților.

În urma anchetei, Consiliul a recomandat ca toate companiile petroliere să afișeze simultan majorarea prețurilor la carburanți, astfel încât firmele să nu se influențeze reciproc. 

Parlamentul a aprobat săptămâna aceasta eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie.


Etichete accizaacrburantconsiliulconcurenteimonitorizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live