Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mădălin Iacob, Braşov

2 Aprilie 2010
Vizualizari: 5313
Comentează add

Pelerinii creştini parcurg la Ierusalim în Vinerea Mare Drumul Crucii, care reface traseul Mântuitorului către locul crucificării.

Dumul Crucii la Ierusalim Dumul Crucii la Ierusalim - Conține audio Dumul Crucii la Ierusalim - Conține galerie foto

Drumul Crucii, în cetatea veche a Ierusalimului, începe cu locul primirii condamnării la moarte a lui Iisus Hristos - Pretoriu, loc în care, astăzi, se află o clădire ce aparţine călugărilor franciscani.

Via Dolorosa este o străduţă îngustă, cu dale de piatră, încadrată, de o parte şi de alta, de tarabele comercianţilor.

Prin bazarul viu colorat şi gălăgios, pelerinul este nevoit să fie foarte atent, pentru a vedea marcajele care indică opririle Drumului Crucii.

Cei care stau noaptea la slujbă sunt cei mai câştigaţi. Bazarul se închide, iar Drumul Crucii poate fi parcurs în linişte.

Acest drum era acum 2000 de ani în afara cetăţii Ierusalimului. După tradiţie, Iisus Hristos s-a oprit de 14 ori până să ajungă pe Golgota.

Primele 9 opriri au loc in diferite puncte ale oraşului, pe cand ultimele 5 opriri au loc in interiorul Bisericii Sfantului Mormant. Fiecare dintre cele 14 opriri este insemnata cu o placuta cu numarul ei.

În  dimineaţa Vinerii Mari, pe Via Dolorosa, are loc o procesiune deschisă de un călugăr cu o cruce în spate, ce conţine fragmente din crucea pe care a fost răstignit Hristos. Pelerinajul se încheie în Biserica Sfântului Mormânt, locul în care a fost pus Iisus Hristos.

Ascultă reportajul Isabelei Aivăncesei realizat la Ierusalim, în Vinerea Mare, 2 aprilie 2010:


Etichete via dolorosaIerusalimcruce

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live