Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Octombrie 2015
Vizualizari: 997
Comentează add

Violonistul Liviu Prunaru spunea că ediţia din acest an a fost poate cea mai reuşită datorită comunicării care s-a creat între cei trei cunoscuţi muzicieni.

Duelul Viorilor se încheie azi la București

radiojurnal

Duelul viorilor la Sala Radio. Foto: Nicu Popescu.

Duelul Viorilor, organizat de Centrul Cultural Media Radio România, se încheie astăzi, la Bucureşti.

Aseară, la Sala Radio, la finalul celei de-a V-a ediţii a acestui eveniment muzical, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru au cântat pe două instrumente de colecţie, Stradivarius şi Guarnieri, fiind acompaniaţi de pianistul Horia Mihail.

A V-a ediţie a Turneului "Duelul Viorilor" a adus muzica lui Chopin, Ceaikovski, Paganini şi tangourile argentiniene în 11 oraşe din ţară şi din Republica Moldova în numai 12 zile, un adevărat maraton muzical, răsplătit cu aplauze de către public.

La finalul concertului de aseară, de la Sala Radio, violonistul Liviu Prunaru spunea că ediţia din acest an a fost poate cea mai reuşită datorită comunicării care s-a creat între cei trei cunoscuţi muzicieni.

"De-a lungul anilor am ajuns la o înţelegere, astfel încât în seara aceasta şi la acest turneu, la cincilea, eu zic că a fost cel mai lin, cel mai fără probleme, fără obstacole. A fost chiar frumos. Deşi cunosc publicul, de fiecare dată când ne vedem, este o încercare".

Chiar dacă duelul muzical al violoniştilor Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru se încheie în această seară, pianistul Horia Mihail spunea că deja au pregătit repertoriul pentru următorul turneu.

"Vom continua. Chiar ne-am gândit în decursul acestui semimaraton de două săptămâni, ne-am gândit la programul de anul viitor şi cred că publicul va fi foarte încâtat şi la cea de-a şasea ediţie".

Foto: Duelul Viorilor la Sala Radio. Sursa: Nicu Popescu.


Etichete Duelul Viorilororganizat de Centrul Cultural Media Radio RomâniaSala RadioHoria MihailLiviu PrunaruGabriel Croitoru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live