Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Septembrie 2019
Vizualizari: 377
Comentează add

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a semnalat din nou că se menţine dublul standard la alimentele vândute în România faţă de cele comercializate în alte ţări.

Dublul standard la alimentele vândute în România

florin-lepadatu

 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a semnalat din nou că se menţine dublul standard la alimentele vândute în România faţă de cele comercializate în alte ţări din Uniunea Europeană.

Reprezentanţii instituţiei au explicat că au descoperit diferenţe privind compoziţia, proporţiile ingredientelor sau parametrii rezultaţi din declaraţiile nutriţionale.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu a atras atenţia că unele alimente au etichete mincinoase, mai ales în cazul produselor din peşte: "Prezintă ca produse extra, cu termen de durabilitate minimală de 14-21 de zile, produse care îşi modifică starea de prospeţime de la o zi la alta în aşa fel încât ceea ce intră în ţară calitate extra nu poate avea după 14 zile tot calitate extra.

Să încurajăm produsele proaspete, cele de provenienţă autohtonă pentru că este de la sine înţeles că un peşte dintr-o baltă româneasă până pe rafturile unui magazin românesc face un drum mult mai scurt decât oricare dintre aceste produse similare venind din piaţa intracomunitară", precizează Rador.


Etichete Piaţăcomerţalimentefructelegume

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live